Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2016. Október 10. 15:21, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

148 dokumentumot kölcsönzött idén az Év Olvasója

148 dokumentumot kölcsönzött idén az Év Olvasója

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár immáron 6 éve jutalmazza azokat, akik hűséges látogatói az intézménynek, illetve bármilyen úton segítik az olvasás népszerűsítését a rohanó világban.

Október 8-án (szombaton) egy kellemes hangulatú, zenés rendezvény keretei között vehették át a jutalmazottak ajándékukat Kállainé Vereb Mária könyvtárigazgatótól és dr. Bánki-Horváth Mihályné igazgatóhelyettestől.

Az Év Olvasócsaládja díjat idén a Csányi-Vígh család kapta. A család legkisebb tagja Flórián névről ismeri a könyvtár dolgozóit és így is szólítja meg őket. A család nemcsak Flórián miatt látogat a Betűbölcsibe, hanem részt vesz aktívan a Családi Szombat Délelőttökön is, és a hét bármely napján szívesen ellátogat a könyvtárba könyveket kölcsönözni. Nemcsak az anyuka, hanem az apuka és a nagymama is szívesen teszi ezt.

Az év Gyermekolvasója Fekete Szabina lett, aki a gyermekolvasók közül a legtöbb könyvet kölcsönözte idén. Szabina lévén a Batthyány Lajos Általános Iskola végzős tanulója, nagyon szereti az ifjúsági irodalmat. Nem riad vissza a kötetes sorozatoktól sem és a legújabb bestsellereket is szívesen forgatja.

Az Év Betűbölcsis kislánya Horváth Odett lett, aki rendszeres látogatója a Betűbölcsinek.

2016-ban az Év Betűbölcsis kisfia Nagy Martin, aki évek óta aktív látogatója a Betűbölcsinek.

Az Év Médiatár Használója díjat Tapodi Erika vihette haza. Erika amellett, hogy szereti a könyveket, a médiatár aktív tagja is egyben. Általában kislányával látogatnak el a könyvtárba, és a könyvtár DVD állományából válogatnak. Míg kislánya Hanga a mesék körül sündörög, addig Erika pedig a megfilmesített képregényfigurák kedvelője, de szereti a vígjátékokat a romantikus és fantasztikus filmeket is.

Az Év könyvtári segítője. 2016-ban Seres Mónika lett, aki a Családi Szombat Délelőttök felnőtt segítője. Sokoldalúságát jól mutatja, hogy az alapanyagok beszerzése mellett kézműves ötleteket is ad és adminisztrációs munkákban is lehet Mónikára számítani.

Az Év Olvasja 2016-ban Dobos Attila lett, aki 2010-től rendszeres olvasója, használója a könyvtárnak. Amellett, hogy a határidőt mindig pontosan betartja a legtöbbször ki is használja a maximális 10 könyv kölcsönzését is. Általában a szépirodalmi művek mellett dönt, de tulajdonképpen minden érdekli. A felnőtt olvasók közül idén ő kölcsönzött a legtöbbet, pontosan 148 dokumentumot a könyvtárból.

A rendezvény ünnepi hangulatát fokozta Kisgyőri Krisztán népzenepadagógus, aki mosolyt csalt minden megjelent arcára és megénekeltette a kicsiket-nagyokat egyaránt.

Címkék: év olvasója

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)