Városlista
2018. november 14, szerda - Aliz

Hírek

2018. Szeptember 12. 17:09, szerda | Helyi
Forrás: BAON

Munkába állnak a szociális segítők

 Munkába állnak a szociális segítők

Hét óvodai és iskolai szociális segítő kezdi meg a munkáját még szeptemberben a kiskunfélegyházi intézményekben.

Az új szolgáltatás elindításáról és támogatásáról legutóbbi ülésén döntött a város képviselő-testülete - adta hírül a BAON internetes hírportál. A gyermekvédelmi törvény írja elő a család- és gyermekjóléti központok általános szolgáltatásai mellett a szociális segítők alkalmazását. Az új munkatársak a Kapocs Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény keretén belül látják el a segítő szolgáltatást, melynek célja a gyermek családban nevelkedésének elősegítése, illetve veszélyeztetettségének megelőzése.

A szociális segítő munka eszközeivel támogatást nyújtanak a köznevelési intézménybe járó gyermeknek, a gyermek családjának és pedagógusainak. A szociális segítők a veszélyeztetettség megelőzése érdekében a gyerek igényeinek és szükségleteinek megfelelő, egyéni és csoportos, speciális programokat szerveznek. Segítik a gyermeket a korának megfelelő nevelésbe és oktatásba való beilleszkedésben, valamint tanulmányi kötelezettségeinek teljesítésében.

(Fotó: illusztráció/internet)

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 13. 21:11, kedd | Helyi

Több száz bála kapott lángra a félegyházi tangazdaságban

Több száz szalmabála kapott lángra kedden kora este a kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium tangazdaságában

2018. November 13. 15:57, kedd | Helyi

Nagy léptékben fejlődik a 2. számú választókörzet is

Bense Zoltán a 2. sz. választókörzet önkormányzati képviselője Lakossági Fórumon számolt be az elért eredményekről és az elkövetkező idő terveiről november 12-én a József Attila Általános Iskolában.

2018. November 13. 12:49, kedd | Helyi

Már Kecskeméten is gyógyítanak a bohócdoktorok

A Karitáció Alapítvány bohócdoktorai látogattak el hétfő délelőtt a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályára

2018. November 13. 08:56, kedd | Helyi

Nem tartotta be a követési távolságot a tehergépkocsi

Az 5-ös számú főúton Kiskunfélegyháza felől Kecskemét irányába közlekedett 2018. november 12-én 15 óra körül egy petőfiszállási férfi egy Fiat Ducato típusú tehergépkocsival.