Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Szeptember 12. 17:09, szerda | Helyi
Forrás: BAON

Munkába állnak a szociális segítők

 Munkába állnak a szociális segítők

Hét óvodai és iskolai szociális segítő kezdi meg a munkáját még szeptemberben a kiskunfélegyházi intézményekben.

Az új szolgáltatás elindításáról és támogatásáról legutóbbi ülésén döntött a város képviselő-testülete - adta hírül a BAON internetes hírportál. A gyermekvédelmi törvény írja elő a család- és gyermekjóléti központok általános szolgáltatásai mellett a szociális segítők alkalmazását. Az új munkatársak a Kapocs Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény keretén belül látják el a segítő szolgáltatást, melynek célja a gyermek családban nevelkedésének elősegítése, illetve veszélyeztetettségének megelőzése.

A szociális segítő munka eszközeivel támogatást nyújtanak a köznevelési intézménybe járó gyermeknek, a gyermek családjának és pedagógusainak. A szociális segítők a veszélyeztetettség megelőzése érdekében a gyerek igényeinek és szükségleteinek megfelelő, egyéni és csoportos, speciális programokat szerveznek. Segítik a gyermeket a korának megfelelő nevelésbe és oktatásba való beilleszkedésben, valamint tanulmányi kötelezettségeinek teljesítésében.

(Fotó: illusztráció/internet)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.