Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Május 24. 11:42, vasárnap | Helyi sport
Forrás: Varga Ferenc

Versenyfutás az aranyéremért

Versenyfutás az aranyéremért

A megyei I. osztályú bajnokság 28. fordulójában a 9. helyen álló Kiskőrös csapatát fogadta a listavezető. A legfontosabb céljuk volt, hogy hazai környezetben begyűjtsék a három pontot.

A megyei I. osztályú bajnokság 28. fordulójában a 9. helyen álló Kiskőrös csapatát fogadta a listavezető. A legfontosabb céljuk volt, hogy hazai környezetben begyűjtsék a három pontot.

Kiskunfélegyházi HTK – Kiskőrös LC 6 – 1 (3-0)

Kiskunfélegyháza, 100 néző.
Vezette: Wittmann János (Tóth Ferenc, Nasz Róbert)

KHTK: Oroszi – Golovics, Némedi, Valkai, Tóth I., Palásti, Ábel, Mizsei A.(Forgó), Katona B.(Fekete T.), Csurka (Vojtovics), Zs. Juhász (Szabó T.) Vezetőedző: Némedi Norbert, edzők: Nádasdi Péter, Kádár Tamás.

Kiskőrös: Tóth Z. – Rimár, Fekete N., Markó (Bajusznács), Sárközi, Kriskó, Madácsi, Somlyai, Kovács (Gyurián), Buzás, Füleki. Vezetőedző: Agócs Zoltán.

Gólszerzők: Zs. Juhász (31.), Katona B.(34., 71.), Mizsei A.(45.), Némedi (70.,89.) illetve Sárközi (60.)
Jók: Katona B., Ábel, Palásti, Mizsei A. illetve Madácsi, Somlyai.

A két csapat korábbi találkozói mindig sok izgalmat hozott, de a mai mérkőzésen az első félidő végére jelentős előnyt szereztek a vendéglátók.
A vendégek mélyen a saját térfelükön védekeztek, a hazaiak veszélyes támadásait, és szögleteit a 31. percig levédekezték, ekkor jött Ábel szögletrúgása, amit Zs. Juhász fejjel csúsztatott a kapu jobb felébe, 1-0.
A kreatívan játszó félegyháziak három perc múlva növelték előnyüket, Csurka átadásából Katona B. került helyzetbe, lövése a védőkön megpattant, de a lepattanót már biztosan helyezte a hálóba, 2-0.
A félidő legvégén Palásti indításával Mizsei lefutotta védőjét és lapos lövése a bal alsóba vágódott, 3-0.

Szünet után mindkét fél előtt voltak lehetőségek, először a vendégek értek el gólt a 60. percben Sárközi váratlan távoli lövésével, 3-1.
A 70. perctől a hazai rohamok jöttek, a félegyháziak számára minden gólnak nagy jelentősége lehet a végelszámolásnál. Előbb Ábel indításával Némedi Norbert lépett el, és 15 méterről értékesítette helyzetét, 4-1.
Alig telt el egy perc, amikor Katona B. újra betalált, elfutott a baloldalon és a kifutó kapus mellett lőtt a hálóba, 5-1.
A 89. percben Némedi Norbert állította be a végeredményt, Palásti indításából talált be a kapuba, 6-1.
A rendkívül vizes pályán közönségszórakoztató, gólgazdag mérkőzés alakult ki. A szimpatikus vendégek 30 percig jól védekeztek, helyzeteik is voltak a mérkőzés folyamán, de a végére kijött a két csapat közötti valós különbség.
A következő fordulóban rangadó vár a félegyházi csapatra a HÍD SC otthonában Nagybaracskán.

Némedi Norbert: Igyekeztünk a mai mérkőzésen, az elmúlt héten sem játszottunk rosszul, de a fociban van ilyen,hogy a másik csapat megnyeri a mérkőzést ennek ellenére.
Ma mindenképpen nyerni kellett, hogy versenyben tudjunk maradni, a mi kezünkben van a sorsunk. Megyünk tovább, fontos mérkőzés van a következő héten, az azutáni is fontos.
Egységes a csapat, minden adott, hogy a végjáték jól sikerüljön.

U-21-es csapatok találkozóján:
Kiskunfélegyházi HTK – Kiskőrös LC 5 – 0 (1-0)
Gólszerzők: László Viktor (2), Szabó Milán, Fekete Nándor, Farkas Péter.

Varga F.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.