Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. Június 05. 22:11, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Van aki elvesz…s van aki ajándékoz

Van aki elvesz…s van aki ajándékoz

Talán még a plébános úr sem gondolta, hogy ilyen gyorsan és egyszerűen fog végződni az eltűnt látcső ügye. Nem kellett hozzá más, csak egy jószívű és mások öröméért is tenni akaró ember…

Az Ótemplom eltűnt távcsövét nem kellett sokáig keresgetni. Jó tudni, hogy Félegyházán vannak nemes lelkű és adakozó polgárok.

Korábbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy a Városalapítók Hete alkalmából megnyitotta kapuit az Ótemplom tornya, hogy az érdeklődők megcsodálhassák a harangot és a pompás kilátásban bárki gyönyörködhessen. A toronybemutató annyira jól sikerült, hogy közben lába kélt a távcsőnek is – tudtuk meg Talapka István apát-plébánostól a május 24-ei szentmise végén, s egyben kérte ha valaki tud a nélkülözhetetlen eszközről valamit, az jelezze a plébánián.

Nem kellett sokat várni, hiszen június 5-én Lajos Zoltán, városunk közismert és köztiszteletben álló vállalkozója felkereste Talapka István kanonokot, hogy jótékony adakozásával pótolja az eltűnt látcsövet.

A megható pillanatokban Lajos Zoltán elmondta, hogy mélyen felháborította az eset, hiszen közel hétszázan tekinthették meg a páratlan kilátást a toronyban, melynek varázsa a távcsővel még tovább fokozódik. Nem tudott beletörődni abba, hogy az elkövetkező látogatók ne élhessék át ennek a látványnak a kivételes élményét, hiszen a toronyból a legszebb a kilátás városunkra.

A plébános úr meghatódva vette át a hasznos és szívből jövő adományt. Talán még ő sem gondolta, hogy ilyen gyorsan és egyszerűen fog végződni az eltűnt látcső ügye. Nem kellett hozzá más, csak egy jószívű és mások öröméért is tenni akaró ember…

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.