Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Október 08. 20:57, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Téglaépítésű társasház újul meg a Móra téren

Téglaépítésű társasház újul meg a Móra téren

A fűtési szezon kezdete előtt helyükre kerültek a lakások és a lépcsőházak új nyílászárói, valamint elkészültek a szakemberek az épület hatvanöt egyedi kéményének rekonstrukciójával.

Megfelelő ütemben halad a Móra tér 5-6-7. szám alatti társasház felújítása. A fűtési szezon kezdete előtt helyükre kerültek a lakások és a lépcsőházak új nyílászárói, valamint elkészültek a szakemberek az épület hatvanöt egyedi kéményének rekonstrukciójával. A lakószint alatti – fölötti födém és a külső homlokzatok szigetelése egy hónapon belül befejeződik – mondta el a ma (október 8-án) megtartott részátadáson Kapus Krisztián polgármester.

Kiskunfélegyházán már tizenegy éve annak, hogy elindult a „Panel-program”, amely az elmúlt években több, sikeresen lezárult lakóépület-felújítást eredményezett városunkban. A mai átadó azért is különleges, mivel a rendszerváltozás óta eltelt 24 évben hagyományos – tégla – építésű társasházak felújítására nem volt állami támogatás, most pedig egy városközponti, tégla építésű társasház önkormányzati támogatásának kifizetéséről és a 60%-os készültség eléréséről tájékoztathatom Önöket –mondta el a polgármester.

A Móra tér 5-6-7. szám alatti épület energetikai felújítását a kormányzat 43.200.000 forinttal, Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata 10.316.177 forint összegben támogatta. A beruházás során a 48 lakásos épület komplex felújítása valósul meg megközelítőleg 100 millió forint összegben. A komplexitás az első és az utolsó lakószint alatti, illetve fölötti födém és a külső homlokzatok szigetelését, a lakások és a lépcsőházak nyílászáróinak cseréjét, valamint 48 lakáshoz tartozó 65 db egyedi kémény teljeskörű felújítását jelenti. A program eredménye tehát megközelítőleg 70 százalékos energiamegtakarítás, (csökkenő szén-dioxid kibocsátás) és az esztétikailag megújult lakóépület – emelte ki Kapus Krisztián.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.