Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Október 06. 14:53, hétfő | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Tanuszoda épül a Móravárosban

Tanuszoda épül a Móravárosban

Kétmedencés tanuszoda épül a jövő évben a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében a Móravárosban, a Platán Utcai Általános Iskola mögötti területen.

Kétmedencés tanuszoda épül a jövő évben a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében a Móravárosban, a Platán Utcai Általános Iskola mögötti területen. Az új létesítményben – a mindennapos testnevelés mellett – a móravárosiak számára is biztosított lesz az úszás, a kikapcsolódás, a rekreáció és az egészségmegőrzés lehetősége – jelentette be ma (október 6-án) Kapus Krisztián polgármester.
A tanuszodában két medence épül. Az egyik egy 80 centiméter mély, 10 méter hosszú és 6 méter széles tanmedence. Ebben kezdik majd az úszástanulást a gyerekek. A másik medence 25 méteres, 1,9 méter mély, 6 pályás feszített víztükrű medence, amelyik már nem csak tanulásra, hanem akár rövidpályás versenyek megrendezésére is alkalmas lesz. A félegyházin kívül a Gazdasági Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztérium államtitkárságának döntése értelmében, az országban huszonkét tanuszoda épül – mondta el Dala Tamás, a Nemzeti Sportközpont Utánpótlás-nevelési Központjának igazgatója.

A városban jó néhány intézménynek, többek között a Móravárosi óvodának és iskolának jelent problémát a mindennapos testnevelés feltételeinek biztosítása. Az új létesítmény megépülése után a városrészben megteremtődik a megfelelő infrastrukturális háttér. Mindezen túl a tanuszoda lehetőséget teremt arra is, hogy a Jövő Bajnokai Diáksport Egyesület újabb szakosztályt indítson – emelte ki Mester Ernő, a Kiskunfélegyházi Összevont Általános Iskola igazgatója, a Jövő Bajnokai DSE elnöke.

Hagyomány városunkban az óvodás korú gyermekek vízhez szoktatása, amely az uszodától távol eső intézmények számára komoly nehézséget jelent. Az új létesítmény mindezt helybe hozza a Platán utcai óvodások számára – tette hozzá Csernus Krisztina, a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda vezetője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.