Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. December 15. 13:55, hétfő | Helyi
Forrás: alfoldiregiomagazin.hu

Pengő János (Kunvill Kft.) az ÉV VÁLLAKOZÓJA

Pengő János (Kunvill Kft.) az ÉV VÁLLAKOZÓJA

Büszkeséggel tölt el minket kiskunfélegyháziakat, hogy december elején Budapesten Pengő János, a Kunvill Kft. ügyvezető igazgatója vehette át az \"Év vállalkozója\" díjat.

Büszkeséggel tölt el minket kiskunfélegyháziakat, hogy december elején Budapesten Pengő János, a Kunvill Kft. ügyvezető igazgatója vehette át az "Év vállalkozója" díjat.

Budapest, 2014. december 5. –Pénteken tizenhatodik alkalommal rendezte meg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) a Vállalkozók Napját, ahol a hagyományoknak megfelelően az üzleti élet legrangosabb díjait is átadták. Az rendezvényen elhangzott: a vállalkozók kockázatvállalása és munkája nélkül elképzelhetetlen az ország gazdasági felemelkedése.

A VOSZ immár tizenhatodik alkalommal rendezi meg a Vállalkozók Napját, amely a hazai üzleti élet legpatinásabb és legrangosabb ünnepi eseményévé vált – jelentette ki köszöntő beszédében Ádám Imre, a szervezet soros elnöke. Hozzátette: az ünnepség alkalmával átadott díjak a hazai üzleti élet legelismertebb kitüntetései közé tartoznak, amelyeket a VOSZ az ország legnagyobb munkaadói szervezeteként ad át.

Ádám Imre részletesen szólt a Prima Primissima mozgalomról, és annak megyei díjátadóiról is. Kijelentette: a Megyei Prima Díj rendezvények a helyi vállalkozókat, művészeket, sportolókat hozza közös platformra. Azzal, hogy ezek az emberek egy nemes célért tesznek, egyben egy olyan összefogás is megvalósul, amelynek során a vállalkozók még nyitottabbá válnak az üzleti életen túli, például kulturális teljesítményekre, a művészek pedig partnerre találnak a vállalkozók között – tette hozzá a soros elnök. Ahogy fogalmazott: „a Megyei Prima Díj rendezvények a nagy egymásra találásról szólnak, ezek az események a helyi összefogás legjobb letéteményesei”.

Ádám Imre méltatta a VOSZ több nagysikerű kezdeményezését, így kkv-szektort forráshoz juttató Széchenyi Kártya Programot, a vállalkozóknak jelentős kedvezményeket, kézzelfogható előnyöket biztosító VOSZ-BESZ Zrt.-t is. Zárásként a soros elnök kijelentette: a VOSZ partnerként tekint a kormányra, és minden az innovációt, a gazdaság élénkítését, és a kkv-szektor megerősítését célzó kezdeményezésének megvalósításában mellé áll. „Ez ugyanakkor nem zárja ki a vitákat, nézeteltéréseket, sőt, a VOSZ-nak minden vitás kérdésben hallatnia kell a hangját” – tette hozzá Ádám Imre.

Demján: a vállalkozó minden nap kockáztat

Az esemény záróbeszédét Demján Sándor, a VOSZ ügyvezető elnöke tartotta. „Magyarországon nagyjából 150 ezer érdemi vállalkozó van, közülük minden kétezredik kapott díjat” – érzékeltette a díjak rangját. Hozzátette: a vállalkozás minden nap mérkőzés, a vállalkozó minden nap kockáztat, minden nap bukhat, vagy előreléphet. „A bajnokot nem lehet kinevezni, az mindennapos versenyben mérettetik meg” – fogalmazott. „Az ország, a társadalom felemelkedése anyagi alapokon nyugszik, ennek megteremtésében kulcsszerepet játszanak a vállalkozások” – tette hozzá Demján Sándor, aki végezetül kellemes karácsonyt és eredményekben gazdag új évet kívánt a megjelenteknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.