Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Május 26. 16:11, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

OlvasLAK-avatás

OlvasLAK-avatás

Az Ünnepi Könyvhét keretében ma (május 26-án) a város több pontján OlvasLAK-okat, utcai könyves szekrénykéket helyezett ki a könyvtár.

Az Ünnepi Könyvhét keretében ma (május 26-án) a város több pontján OlvasLAK-okat, utcai könyves szekrénykéket helyezett ki a könyvtár.

A délelőtt folyamán a Könyvtár mögött a régi taxiállomás helyén Csányi József polgármester, a Buszállomásnál Rosta Ferenc alpolgármester, délután pedig a Városi Strandon Réczi László olimpiai és világbajnok birkózó leplezte le a becsületkönyvtárként szolgáló kis szekrénykét, mellyel városunk csatlakozik a „Végy egy könyvet – tégy egy könyvet” mozgalomba.

A városi könyvtár kezdeményezése újszerű, hiszen kilép a könyvtár falai közül a nyugat-európai országokban már elterjedt és sikeres „Közösségi Könyvespolcok” kezdeményezéshez kapcsolódik. Ennek a könyvespolcnak a használatához nem kell beiratkozni a könyvtárba, hanem bárki tetszés szerint választhat a polcról, beleolvashat – leülve az igényesen kialakított környezetben a padokra – s akár el is viheti ezeket a könyveket. Ha otthon feleslegessé vált könyve van valakinek, azt el is hozhatja, ezzel is örömet szerezve azoknak, akik élnek a választás lehetőségével. Tulajdonképpen egy ingyenes „becsületkönyvtár” funkciót töltenek be, bízva a lakosság hozzáállásában, s aki kivesz egy könyvet lehetőség szerint pótolja azt egy másikkal.

Az OlvasLAK avatásokon szórakoztató műsorral készültek a Móra Ferenc Gimnázium tanulói, a Pedagógus Nyugdíjas Klub tagjai és a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói, ezzel is ünnepélyesebbé tették a jeles eseményt.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.