Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. December 08. 11:25, hétfő | Helyi
Forrás: Eszik Bence

Meleg ruha és forró tea

Meleg ruha és forró tea

Folytatódik a kiskunfélegyházi MSZP és Societas közös ruhaosztási akciója a Béke téren. A december 2-i és 5-i alkalmakon ugyanis nem várt, rendkívüli érdeklődést tapasztalhattak a szervezők, ráadásul az adományok is tovább gyarapodta

Így, bár ugyan csak erre a két napra hirdették meg a ruhaosztást, december 19-ig meghosszabbították akciójukat.

Mint azt Horváth Tamás, városi önkormányzati képviselő, az esemény szervezője ennek kapcsán elmondta: igen nagy örömöt jelent számunkra, hogy egyre többen értesülnek e karitatív akciónkról, s így egyre nő nem csak az adományozók, de az adományok köre is. Ugyanakkor elszomorító látni azt, milyen nagy szükség van a munkánkra. Mennyi a szegény, rászoruló, nehéz, kilátástalan helyzetbe került szülő, gyermek és időskorú, akiknek óriási problémát jelent gyakran még a téli ruházkodás is.

Eszik Bence a Művelődési és Szociális Bizottság tagja megköszönte azt a sok támogatást, amit a helyiektől kapott: Örülök, hogy lelkes fiatalokat is sikerült bekapcsolni a munkába, akik nem kevés segítséget nyújtottak a ruhák kiosztásánál. Nagy dolog, hogy hozzájárulhattak kicsit a rászorulók terheinek megkönnyítéséhez, Karácsonyuk szebbé tételéhez.

A szervezők tehát december 19-ig, minden kedden és csütörtökön, 8:00 és 9:30 között fogják kiosztani a hozzájuk eljuttatott ruhaneműket, illetve december 20-ig gyűjtik még az egyéb adományokat (pl. a megunt könyveket, cipőket, játékokat, tartós élelmiszereket, konzerveket, édességeket), ezeket minden hétköznap Gorkij utca 2. szám alatt található irodájukban, 9 és 11 óra között lehet eljuttatni hozzájuk.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.