Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Február 28. 11:22, szombat | Helyi
Forrás: Gulyás Zsuzsanna

Megszületett a települési támogatásokról szóló önkormányzati rendelet

Megszületett a települési támogatásokról szóló önkormányzati rendelet

Kiskunfélegyháza képviselő-testülete február 27-ei ülésükön döntöttek a települési támogatásokról szóló önkormányzati rendelet megalkotásáról.

Kiskunfélegyháza képviselő-testülete február 27-ei ülésükön döntöttek a települési támogatásokról szóló önkormányzati rendelet megalkotásáról. A városatyák tíz igen és négy tartózkodással szavazták meg a március elsejétől életbelépő rendeletet.

A segélyezési rendszer 2015. március elsejei átalakításával összefüggésben az állam és az önkormányzatok közötti feladat-megosztás a szociális ellátások biztosítása területén átalakul. Éppen ezért minden önkormányzatnak saját települési támogatási rendeletet kell megalkotnia. Kiskunfélegyházán február 27-én fogadták el a városatyák a tervezetet. Ennek értelmében március elsejétől az önkormányzat rendelete tartalmazza – fenntartva azt a fő irányvonalat, melyet korábbi helyi rendeletében már kidolgozott – a szociális rászorultságtól függő települési támogatást (Pénzbeli rendkívüli települési támogatás: elemi kár, kórházi kezelés, gyógyszerköltség, gyógyászati segédeszköz, temetési költség, várandós anya gyermekének megtartásához, gyermek fogadása, kapcsolattartás, visszakerülés elősegítése, egyéb súlyos krízishelyzet; Természetbeni rendkívüli települési támogatás: vásárlási utalvány; Lakásfenntartási támogatás), valamint a szociális rászorultságtól független települési támogatást (Újszülöttek támogatása, nagycsaládosok támogatása, gyermeküket egyedül nevelő szülők támogatása, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek reggeli étkeztetése). Az imént felsorolt támogatási formákra a képviselő-testület a 2015. évi költségvetési rendeletében 30 millió forintot különített el.

Az ülésen Horváth Tamás (MSZP-DK) nehezményezte, hogy az új rendeletbe nem kerültek bele elképzeléseik, éppen ezért nem tartja támogathatónak azt.
Kollár László (JOBBIK) véleménye szerint jobban kellene szűrni a támogatottak körét. A képviselő erkölcsi bizonyítványhoz kötné a támogatás igénybevételét.

Dongó József (FIDESZ-KDNP) módosító javaslatában az újszülöttek támogatására meghatározott 5.000 forintos összeget 20.000 forintra, míg a nagycsaládosok támogatását 5.000 forintról 10.000 forintra kérte megemelni az ingatlanértékesítés terhére, ám ezt nem támogatta a képviselő-testület.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.