Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. December 11. 10:42, csütörtök | Helyi
Forrás: -Szerk.-

Kortalan értékőrzés

Kortalan értékőrzés

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata célul tűzte ki, hogy a Hungarikumok Gyűjteményében, a Nemzeti Értéktárban és a Kiskunfélegyházi Értéktárban szereplő és a jövőben felvenni kívánt értékeket minél szélesebb körben népszer

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata célul tűzte ki, hogy a Hungarikumok Gyűjteményében, a Nemzeti Értéktárban és a Kiskunfélegyházi Értéktárban szereplő és a jövőben felvenni kívánt értékeket minél szélesebb körben népszerűsíti.

A Kiskunfélegyházi Értéktár Bizottság az értékgyűjtés, valamint az értékőrzés folyamatába minél több személyt kíván bevonni, ezért olyan programot indított, mely megmozgatja a település fiataljait és információkkal látja el őket. A Kortalan értékőrzés című programot a Földművelésügyi Minisztérium és a Hungarikum Bizottság által nyújtott pályázati támogatásból valósítja meg a helyi Értéktár Bizottság.

Hungarikum ABC néven előadás sorozat indult a település iskoláiban, ahol megismertették a diákokat az értékgyűjtés folyamatával, a jogszabályi háttérrel, a javaslattétel folyamatával, valamint a már hivatalosan is nemzeti értékké nyilvánított értékekkel.

Az előadás sorozatot követően a fiatalok váltak aktív féllé, hiszen megismerve az értékgyűjtés folyamatát, valamint a már elismert nemzeti értékeket, lehetőségük nyílt egy-egy érték kreatív feldolgozására, bemutatására. A pályázat általános iskolák, valamint középiskolák részére került kiírásra, a diákok munkáját az iskolák rajztanárai segítették. Nem egyéni munkákat vártak, hanem 3-4 fős csoportok nevezését, így erősítve a közösségeket, a közösségben végzett kreatív munkát. A diákok által készített plakátokat a Bizottság egységes formában elkészítette, és a beérkezett plakátokból kiállítást szervezett, melynek megnyitója 2014. december 13-án 10 órakor lesz a Kiskun Múzeumban. A kiállítást több helyen tervezik felállítani, a pályázatban résztvevő összes iskolában, valamint a település intézményeiben. A vándorkiállításnak köszönhetően nagyobb célközönséghez jutnak el értékeink. A pályázaton legkiemelkedőbb munkát benyújtó csoportokat egy kirándulással jutalmazzák.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.