Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Október 02. 08:25, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Az idősek és a zene világnapját ünnepelték

Az idősek és a zene világnapját ünnepelték

„Önök építették számunkra azt a jelent, ami egy újabb nemzedék jövőjét alapozhatja meg”

Idősek és a Zene Világnapja alkalmából rendezett programot október 1-jén Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Nyugdíjas Klubok Egyesülete és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Művelődési Központ szervezésében a művelődési központ színháztermében.

A mi világunk apáink, anyáink, nagyapáink, nagyanyáink munkásságával kezdődött. Önök építették számunkra azt a jelent, ami egy újabb nemzedék jövőjét alapozhatja meg. Mindennapi munkánkhoz az elődök példájából meríthetünk hitet és bátorságot.
Sokan mondják az idősek közül, hogy megette már a kenyere javát. Úgy gondolom, megtették mindazt, amit tőlük várt a család, a haza, a nemzet, a város. Most pedig a megérdemelt pihenés éveit töltik, melyhez kívánunk nekik egészséget, örömet és boldogságot – mondta el köszöntőjében Kapus Krisztián.
Az ünnephez kapcsolódóan megalakul az idősügyi tanács. Szeretnék ugyanis még többet foglalkozni az idősekkel, hisz most már nem azzal kell, hogy töltsük az időt, hogy minként ne menjen csődbe Kiskunfélegyháza. Olyan várost szeretnénk építeni, amely mindannyiunké, ahol szeretünk élni – tette hozzá a polgármester.

Az ünnepi műsorban közreműködött a Kiskunfélegyházi Citerazenekar és Énekkar, Lestár Sándorné, a bugaci nyugdíjasklub tagja, a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola diákjai, a Padkaporos Táncegyüttes kamaracsoportja és az Ótemplom fiataljai.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.