Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. December 05. 18:59, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Advent városunk szívében

Advent városunk szívében

Készüljünk együtt az év legszebb ünnepére, Karácsonyra! Élvezzük ki minden percét a várakozással teli, izgalmas pillanatoknak a városunkban megrendezett szórakoztató és színes programokon.

November 28-án, pénteken már felkerültek a világító karácsonyi boltív-díszek a főutcára, december 3-án, szerdán pedig az óriási karácsonyfán is felgyúltak a fények.

A minden évben megrendezett Aranykapu vásár idén új faházikókkal várja a vásárlókat. Városunk új vezetése megtette az első lépést ahhoz, hogy felzárkózhassunk az igényes karácsonyi rendezvények sorába.

Ügyelnek arra, hogy valóban csak magyar mesteremberek munkái, és értékes portékák kerüljenek a nagyközönség elé. Szem előtt tartották azt is, hogy minél több kereskedőnek legyen lehetősége az áruinak bemutatására, ezért nem adják át a rendezvény szervezését nyereségorientált, külsős, vidéki vállalkozóknak, szemben a korábbi évek gyakorlatával.

December közepétől pedig a városi könyvtár parkolóját a korisok vehetik birtokba mivel jégpályát építenek ide a téli időszakra. A város diákjai, iskolai közösségei ingyen korcsolyázhatnak majd, bejelentkezés útján. A szülők is csatlakozhatnak gyermekeikhez, sőt az sem baj, ha nincs a családnak korcsolya felszerelése, hiszen a helyszínen kölcsönözhető lesz a sporteszköz.

„Kiskunfélegyházi advent” címmel a december első hétvégéjén valamennyi háztartásba eljuttatták a Szuperinfó ingyenes hirdetési újság lapterjesztőinek segítségével a programfüzetet, mely összegzi az ünnepkörhöz kapcsolódó valamennyi eseményt, a civil szervezetek rendezvényitől kezdve a hivatalos városi programokig.

Készüljünk hát együtt az év legszebb ünnepére, Karácsonyra! Élvezzük ki minden percét a várakozással teli, izgalmas pillanatoknak a városunkban megrendezett szórakoztató és színes programokon.

(Fotók: Gulyás Sándor)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.