Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. December 06. 17:13, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

A Meseváros megnyitotta kapuit

A Meseváros megnyitotta kapuit

Ma (december 6-án) délután nyitotta meg kapuit a Mézeskalács Meseváros a Kiskun Múzeumban. Több mint 40 mézeskalács ház készült, melyből megépülhetett egy valódi mesebirodalom.

Ma (december 6-án) délután nyitotta meg kapuit a Mézeskalács Meseváros a Kiskun Múzeumban.
A kiállítás vendégeit Csányiné Papp Andrea polgármesterné asszony, Mészáros Márta múzeum igazgató, Dr. Ónodiné Nyisztor Enikő a Kiskun Múzeum Baráti Körének elnöke és Dr. Ónodi Izabella képviselő asszony üdvözölte.

Az ünnepi beszéd elhangzása után a Szegedi úti óvodások nagycsoportosai vidám műsorral kedveskedtek a megjelenteknek, majd a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola növendékei játszottak fülbemászó dallamokat. Az ünnepi megnyitót követően pedig mindenki megtekinthette a csodálatos mesebirodalmat, amelyet közösen, egy jó ügyért, összefogással építettek fel a félegyházi szorgalmas emberek.

Több mint 40 mű érkezett be határidőre, de többen jelezték, hogy még szándékoznak házikókat gyártani, csak a határidővel csúsztak el. A remekműveket iskolák, óvodai csoportok, cukrász növendékek, családok és persze magánszemélyek alkották. Büszkeséggel tölthet el minket, hogy egy ötletre, egy felhívásra mennyien jelentkeztek városunkban. Senki nem gondolná, hogy milyen sok ember áldozta legdrágább kincsét, a szabad idejét, tehetségét, kézügyességét e nemes cél érdekében. A házikók magukért beszélnek. Közös bennük, hogy odaadással, szívvel-lélekkel készültek.

A mézeskalács meseváros megtekinthető 2014. december 6-19 között, ahol jótékonysági célú tomola vásárlásra is van lehetőség. A befolyt összeget fejlesztő és szabadidős játékok vásárlására kívánják fordítani a Kapocs Szociális, Gyermekvédelmi és Egészségügyi Intézmény Családok Átmeneti Otthona és a Kiskunfélegyházi Napközi Otthonos Óvoda intézményeiben lévő gyermekek számára, valamint népi játékokra a Múzeumi Játszóház családi programjaihoz.

Jótékonysági tombolahúzás, a mézeskalács házikók kisorsolása 2014. december 20-án (szombaton) 17 órakor lesz a Városháza előtt, a negyedi adventi gyertya meggyújtását követően.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.