Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Blog | Ízharmónia

2014. Február 20. 14:17, csütörtök

Olívabogyós tőkehalfilé sült citrommal

Olívabogyós tőkehalfilé sült citrommal

A hal nem csak hogy egészséges, mert tele van a szervezet számára elengedhetetlen olajokban, de emellett finom is és a vegetáriánusok is fogyaszthatják.

Elkészítési idő: 45 perc
Főzési idő: 15 perc

Hozzávalók:

  • 4 db tőkehal filé
  • 5-5 dkg zöld, és fekete olívabogyó
  • 1 csokor friss kapor
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 db citrom
  • Só, frissen őrölt bors


Köret:

Pácolt articsóka, készen, üvegben kapható.

Elkészítés:

A tőkehal filéket megsózzuk, majd a zöld és a fekete olívabogyókat a Turbó Aprítóban összeaprítjuk, és a halfilékre szórjuk. Ezután az aprított kaporral is megszórjuk, majd meglocsoljuk az olívaolajjal, és letakarva, egy órára hűtőbe tesszük pácolódni. A bepácolt tőkehalfilék mindkét oldalát megsütjük a Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyőben úgy, hogy a fűszerek rajta maradjanak. Közben a megmosott citromokat keresztben félbevágjuk, A Szilikon Kenőecsettel megkenjük olívaolajjal, és a halak mellé fektetve pirosra sütjük. Ha elkészült, a halat óvatosan tányérra fektetjük, majd mellétesszük a sült citromot, a cikkekre vágott pácolt articsókát, pár szem félbevágott olívabogyót, és kaporral díszítjük. Friss pékárut kínálhatunk hozzá.

Felhasznált Tupperware termékek:


Turbó Aprító


Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyő


Szilikon kenőecset

Az étel elkészítéséhez használt Tupperware termékeket megtekintheti és megrendelheti
Drozdikné Jutkánál. KATTINTSON IDE!

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2015. Április 13. 11:50, hétfő | Ízharmónia

Rozspelyhes kenyér

A kenyérsütés időigényes és munkás tevékenység, de nem akkor, ha van otthon Tupperware kelesztő és király forma. Garantált siker, ezért érdemes rögtön kettőt is csinálni!

2014. December 23. 15:47, kedd | Ízharmónia

Fetasajttal töltött pulykamell

A pulykamell és az aszalt szilva tökéletes harmóniában van egymással, amiből egy kis baconnel és fetasajttal megbolondítva tökéletes és laktató ebédet készíthetünk.

2014. Június 20. 15:37, péntek | Ízharmónia

Zöldborsó krémleves mentával

A zöldborsó és a menta a nyár legnagyobb slágere. E két összetevő és a krumpli remekül harmonizál egymással leves formájában, és nem mellesleg alig 20 perc alatt elkészíthető.