Városlista
2021. április 14, szerda - Tibor

Képek | Kiállítás

Megnyitotta Kapuit a Templomhalom Emlékpark

2015-08-19 22:09:59

A középkori Kiskunfélegyháza meghatározó emlékeit tárták fel a Bankfaluban megtalálható Templomhalmon a régészek az elmúlt időszakban. Városunk egykori kerítő árkait, tároló vermeit és egy korabeli épület maradványait is fellelték a szakemberek.
Felvetődik sokunkban a kérdés, hogy akik ezeket a falakat emelték anno, vajon megértenék-e a mi világunkat, tudnánk-e szót érteni velük, ismernék-e a nyelvünket. Annyi bizonyos, hogy ezek az emberek a középkori félegyháziak, elődeink, őseink voltak, ezért kötelességünk az ő kincseiket, értékeiket megbecsülnünk és megőriznünk magunk és a mi utódaink számára is. Az ünnepségen megjelentek városunk történelmének részeseinek érezhették magukat ezen a napon. Az épület és a tárgyak még most is felismerhetőek. Rájuk tekintve, szinte egy másik, régi világ kapuja nyílik meg előttünk, melyet örökségül kaptunk és a mi világunk szerves részévé válik az elkövetkező időben.

Megnyitotta Kapuit a Templomhalom Emlékpark
Megnyitotta Kapuit a Templomhalom Emlékpark Megnyitotta Kapuit a Templomhalom Emlékpark Megnyitotta Kapuit a Templomhalom Emlékpark Megnyitotta Kapuit a Templomhalom Emlékpark Megnyitotta Kapuit a Templomhalom Emlékpark Megnyitotta Kapuit a Templomhalom Emlékpark Megnyitotta Kapuit a Templomhalom Emlékpark Megnyitotta Kapuit a Templomhalom Emlékpark Megnyitotta Kapuit a Templomhalom Emlékpark Megnyitotta Kapuit a Templomhalom Emlékpark Megnyitotta Kapuit a Templomhalom Emlékpark Megnyitotta Kapuit a Templomhalom Emlékpark Megnyitotta Kapuit a Templomhalom Emlékpark Megnyitotta Kapuit a Templomhalom Emlékpark Megnyitotta Kapuit a Templomhalom Emlékpark Megnyitotta Kapuit a Templomhalom Emlékpark Megnyitotta Kapuit a Templomhalom Emlékpark Megnyitotta Kapuit a Templomhalom Emlékpark Megnyitotta Kapuit a Templomhalom Emlékpark Megnyitotta Kapuit a Templomhalom Emlékpark Megnyitotta Kapuit a Templomhalom Emlékpark Megnyitotta Kapuit a Templomhalom Emlékpark Megnyitotta Kapuit a Templomhalom Emlékpark Megnyitotta Kapuit a Templomhalom Emlékpark