Városlista
2023. október 2, hétfő - Petra

Képek | Oktatás

Megnyitotta kapuit a Mezgé Mintabolt

2015-10-21 11:02:04

Ma (október 21-én) ünnepélyes keretek között nyitott meg Kiskunfélegyháza új üzlete a Mártírok utcában. Különleges színfoltot visz városunkba egy régen zárva tartó üzlet helyén a Mezőgazdasági Iskola Mintaboltja.
Kiskunfélegyházán nagyon régóta az agrár-szakképzés szolgálatában áll a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium. Mezőgazdasági és élelmiszeripari vonalon zajlik a tanítás, ezen belül kiváló hentes, pék-cukrász, lovász és gazda szakemberek kerülnek ki az iskola falai közül. Végre közvetlenül a város lakói számára elérhetővé válnak azok a termékek, amelyeket az iskolák tanulói állítanak elő. Az iskola 200 ha-os tangazdaságában állítják elő a különféle takarmánynövényeket, melyeket aztán az állattartó telephelyükön használnak fel. A saját takarmányon táplált állatok az iskola saját húsipari tanüzemében kerülnek levágásra és feldolgozásra. Az iskola mintaboltjának megnyitásakor pedig mondhatnánk úgy, hogy a „kör bezárult”, mert a tanulók által előállított termékek utolsó munkafázisa – az értékesítés – szintén a nebulók által történik meg.

Megnyitotta kapuit a Mezgé Mintabolt
Megnyitotta kapuit a Mezgé Mintabolt Megnyitotta kapuit a Mezgé Mintabolt Megnyitotta kapuit a Mezgé Mintabolt Megnyitotta kapuit a Mezgé Mintabolt Megnyitotta kapuit a Mezgé Mintabolt Megnyitotta kapuit a Mezgé Mintabolt Megnyitotta kapuit a Mezgé Mintabolt Megnyitotta kapuit a Mezgé Mintabolt Megnyitotta kapuit a Mezgé Mintabolt Megnyitotta kapuit a Mezgé Mintabolt Megnyitotta kapuit a Mezgé Mintabolt Megnyitotta kapuit a Mezgé Mintabolt Megnyitotta kapuit a Mezgé Mintabolt Megnyitotta kapuit a Mezgé Mintabolt Megnyitotta kapuit a Mezgé Mintabolt Megnyitotta kapuit a Mezgé Mintabolt Megnyitotta kapuit a Mezgé Mintabolt Megnyitotta kapuit a Mezgé Mintabolt Megnyitotta kapuit a Mezgé Mintabolt Megnyitotta kapuit a Mezgé Mintabolt Megnyitotta kapuit a Mezgé Mintabolt Megnyitotta kapuit a Mezgé Mintabolt Megnyitotta kapuit a Mezgé Mintabolt Megnyitotta kapuit a Mezgé Mintabolt