Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Április 20. 16:14, hétfő | Helyi sport
Forrás: Varga Ferenc

Zsinórban harmadszor lett bajnok az Astra

Zsinórban harmadszor lett bajnok az Astra

A női futsal NB I-s bajnokság felső-ági rájátszásában április 18-án, szombaton 15 órától játszott hazai pályán a listavezető Astra.

A női futsal NB I-s bajnokság felső-ági rájátszásában április 18-án, szombaton 15 órától játszott hazai pályán a listavezető Astra.

Astra Kiskunfélegyházi Bulls – Budapesti Műszaki Egyetem Futsal Club PRO 5 – 3 (1-2)

Kiskunfélegyháza, 100 néző. 2015. 04. 18. 15: 00 KÉSZ Aréna
Vezette: Halasi Zoltán Krisztián (Kaszala Mihály, Márkus András)

A felső-ági rájátszás 7. fordulójában a tabella negyedik helyén álló egyetemi csapat látogatott a KÉSZ Arénába.
Szép számú közönség várta a listavezető újabb győzelmét, de a mai összecsapáson az ellenfél is nagyon felkészülten érkezett. A vendégek szervezetten védekeztek, és kontrákkal veszélyeztettek, a listavezető bár többet birtokolta a labdát, de a gólhelyzeteit nem tudta értékesíteni. A vendégek Bobok Csilla és Szekér Anita találataival kétgólos előnyt szereztek, amire a hazaiak részéről a félidő végén érkezett válasz, Dikanová Dominika labdát szerzett, váratlanul ellőtt lövése a bal alsóba vágódott, 1-2

Szünet után egy egészen más játékot láthattak a nézők a listavezetőtől. Az öltözői edzői intelmek jót tettek a játékosoknak. Agresszívebb és kreatívabb lett a csapatjáték, a védekezésre is jobban koncentráltak a játékosok és kiegyenlítettek. Az első félidőben még visszafogottabb játékot nyújtó Dombai Nagy Anett játéka nagyot javult, klasszikus mesterhármast ért el, és vezetett az éllovas 4-2-re.
A mérkőzés hajrájában a vendégek vészkapus játékra váltottak, kapusok Hargas Annamária kilépett mezőnyjátékosnak, és az ő találatával kozmetikáztak az eredményen, 4-3.
A mérkőzés utolsó percében végleg eldőlt a mérkőzés, a meccs embere Dombai Nagy Anett szerzett labdát, továbbítását Szabó Boglárka váltotta gólra, 5-3.

Két ellentétes félidőt láthatott a lelkes szurkolótábor a mai összecsapáson, egy nagyon masszív ellenfelet kellett felülmúlnia a listavezetőnek. A vendégek az első félidőben igen veszélyes játékot produkáltak, a második játékrészben nagyot javult a hazai csapat, igazi csapatként küzdöttek, feljavultak támadásban és védekezésben, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést, és elérhető távolságba került a bajnoki cím megvédése.

A második helyen álló Hajdúböszörmény április 19-én, Miskolcon lépett pályára, és váratlanul botlott egy izgalmas mérkőzésen 5-4 arányban.
Az Astra így 11 pontos előnyt szerzett, a hátralévő három forduló eredményétől függetlenül megnyerte a 2014/2015. évi NB I-s futsal bajnokságot, zsinórban harmadszor lett bajnok.

Astra: Vincze Anikó – Szabó Boglárka, Dombai Nagy Anett, Megyes Ágnes, Dikanová Dominika.
Csere: Kovács Klaudia, Szabó Ildikó, Sajabó Boglárka, Kakuszi Adrienn, Sajabó Anita, Szabó Nóra. Vezetőedző: Dombó János.

BME: Hargas Annamária – Szekér Anita, Szalkai Kitti, Bobok Csilla Mária, Winternitz Anna
Csere: Fábián Dóra, Mádi Virág Zsófia, Winternitz Katalin, Winternitz Zsuzsanna Ágnes.
Vezetőedző: Csernai Gábor László.

Gólszerzők: Dombai Nagy Anett (3), Dikanová Dominika, Szabó Boglárka, illetve Bobok Csilla Mária, Szekér Anita, Hargas Annamária.

Nyilatkozatok:
Csernai Gábor László: Ha valaki megnézi az eredményt, azt mondja, jó nyert az Astra hazai pályán, de most először mondom azt, megérdemeltük volna, hogy ne nulla ponttal távozzunk. Jól futsaloztunk, a jelen pillanatban legerősebb női csapat ellen. Volt egy-két kimagasló teljesítmény nálunk, akiknek sikerült a mezőny fölé nőniük. A kemény munka és az abban való hit a későbbiekben, a számokban is mutatkozik majd. Gratulálok az Astrának.

Dombai Nagy Anett: Nagyon enerváltak voltunk az első félidőben, nekem semmi nem jött össze.
A szünetben rendeztük sorainkat és sikerült megfordítani a mérkőzést. Három gólt szereztem, az összes nagyon fontos volt a győzelemhez. Megszenvedtünk a sikerért, gratulálok a csapatnak!

Dombó János: Nagyon jól felkészített BME ellen sikerült igen fontos győzelmet aratnunk.
Az első félidőben a szezon leggyengébb játékát nyújtottuk, de szünet után feljavultunk.
Már csak egy hajszál választ el minket a hőn áhított célunktól.

Varga Ferenc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.