Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Június 07. 22:36, vasárnap | Helyi sport
Forrás: Varga Ferenc

Zsinórban harmadszor lett bajnok a KHTK

Zsinórban harmadszor lett bajnok a KHTK

A megyei I. osztályú bajnokság zárófordulójában a sereghajtó Harta együttesét fogadta a KHTK.

Kiskunfélegyházi HTK – Harta SE 6 – 0 (1-0)

Kiskunfélegyháza, 250 néző.
Vezette: Béleczki László (Fődi Flórián, Péter-Szabó Ottó)

KHTK: Oroszi (Tóth P.) – Golovics, Sándor, Valkai, Szabó T., Ábel (Forgó), Vojtovics (Fekete T.), Némedi, Palásti, Katona B. (Csurka), Zs. Juhász. Vezetőedző: Némedi Norbert, edzők: Nádasdi Péter, Kádár Tamás.

Harta SE: Gröb – Dénes, Szilasi, Bálint, Gillich, Csehi, Erdősi, Lázár (Bebők), Vincze, Kiss, Schuckert. Játékos-edző: Bálint Milán.

Gólszerzők: Katona B.(32.), Szabó T.(55. 11-esből, 76.), Palásti (60., 66.), Zs. Juhász (70.)
Jók: Palásti, Szabó T., Némedi, Zs. Juhász illetve Bálint, Lázár.

A záróforduló előtt csak matematikai esélye volt a félegyházi csapatnak az első hely megszerzésére.
A tabella legvégén álló vendégek ellen azonnal kézbe vette a játék irányítását a hazai együttes, sorra dolgozták ki helyzeteiket, de az első találatra a 32. percig kellett várni. Ekkor Szabó Tamás a baloldalon sorra lerázta a védőket, az alapvonalról visszapasszolt labdáját Katona Balázs biztosan értékesítette, 1-0.
Az első félidőben a szinte csak védekezésre berendezkedett vendégek ellen több gól már nem esett.
A szünetben ünnepélyes eredményhirdetés keretében a megyekettes bajnokságban harmadik helyet megszerző KHTK II. játékosait köszöntötték. Az érmeket és serleget az Önkormányzat részéről, Balla László alpolgármester, dr.Ónodi Izabella és Szamosi Endre önkormányzati képviselők adták át.

A biztos vezetés tudatában a második játékrészben tovább domináló hazaiak örömfutballt rendeztek. Az 55. percben ígéretes támadás végén Palásti került helyzetbe, de szabálytalanul szerelték a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Szabó T. biztosan lőtte a hálóba,2-0. Öt perc elteltével, a nagy kedvvel játszó csapatkapitány Palásti kapott hosszú indítást és kilőtte a hosszú jobb alsót, 3-0. A 66. percben tovább növelte góljai számát a vendéglátó félegyházi csapat, Zs. Juhász pontos beadását Palásti fejelte a hálóba, 4-0.
A fáradó vendégek ellen a 70. percben Némedi lefutotta a védőket, pontos átadásából Zs. Juhász is felíratkozott a góllövők közé, 5-0.
A találkozó utolsó gólja a 76. percben esett, Palásti éles lapos lövését a vendégek kapuvédője csak kiütni tudta, érkezett Szabó Tamás és nem hibázott, 6-0.

A nézőtéren fokozódott a hangulat, mivel Kiskunhalasról kedvező hírek érkeztek, a HÍD SC ellen vezetett a halasi csapat, sőt a mérkőzés végére 4-1-re legyőzték a KHTK riválisát.

A mai mérkőzésen a félegyházi csapat végig dominált, mindenki elfelejtette a bácsalmási és nagybaracskai eredményeket. Összességében két csapat versengett a bajnoki aranyéremét, sokáig a KHTK kezében volt a saját sorsa, az utolsó fordulóban a rivális HÍD SC nem tudta megőrizni előnyét, így jobb gólkülönbséggel a félegyházi csapat harmadszor lett bajnok a megyei I. osztályban. A mérkőzés után fergeteges ünneplés kezdődött, szurkolók és játékosok együtt örültek a bajnoki címnek.

Némedi Norbert: Szerencse is kellett a végjátékhoz, ami elpártolt tőlünk a félév alatt, a végén visszakaptunk belőle valamit.
Nagyon nemes ellenfél volt a HÍD ebben a bajnokságban, nem is tudom mi döntött a két csapat között. Gratulálok nekik is az egész szezonhoz, ugyanúgy megérdemelték volna a bajnoki címet, mint mi.
Őszinte leszek, sokáig nem hittem el riválisunk eredményét, vegyes érzéseim vannak, arra számítottam, hogy ők nyernek Kiskunhalason.
A mi kezünkben is volt a sorsunk, egyszer sem tudtunk vele élni, így azt mondom, hogy riválisunk engedte ki kezéből a lehetőséget.
Szerencsés dolog, hogy hazai pályán tudunk ünnepelni.

U-21-es csapatok találkozóján:
Kiskunfélegyházi HTK – Harta SE 4 – 1 (1-0)
Gólszerzők: Szabó Milán (2), Fekete Dániel, Konkoly Gábor illetve Rajos Richárd

Varga Ferenc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:54, péntek | Helyi sport

Koppányok áprilisa a hagyomány, a kultúra és a sport körül

2024 április 21-én rendezte soron következő versenyét a gúnyhatáron túli Horgoson a Magyarkanizsai Íjász Kör.

2024. Április 29. 09:22, hétfő | Helyi sport

Újabb magyar bajnoki címet szerzett Czakó Zoltán

Abonyban került megrendezésre az U17-es Szabadfogású és Női Országos Bajnokság, egyben Varga János Emlékverseny.

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.