Városlista
2021. április 15, csütörtök - Tas, Anasztázia

Hírek

2013. Április 25. 16:44, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: Csongrádi Víz- és Kommunális Kft.

Zöldjáratok

Zöldjáratok

Tájékoztatjuk Kiskunfélegyháza Város lakosságát, hogy 2013. évben az alábbi ütemezés szerint kerülnek gyűjtésre a keletkezett zöldhulladékok

Tájékoztatjuk Kiskunfélegyháza Város lakosságát, hogy 2013. évben az alábbi ütemezés szerint kerülnek gyűjtésre a keletkezett zöldhulladékok. Kiskunfélegyháza belterület: május 6., június 3., július 15., augusztus 26., szeptember 23., november 4. , december 2. A megadott napok a begyűjtés hetének kezdeti napjai, a gyűjtés több napig is eltarthat. A lágyszárú zöldhulladékot a lakosság átlátszó zsákban max. 30 kg súlyig, a fásszárú növényeket legfeljebb 80 cm-es hosszúságú kévébe összekötve (a hulladékgyűjtő edényzet mellé, illetve annak helyére) az ingatlan előtti útszakasz melletti közterületre helyezze ki. Kérjük, hogy a zsákokat a gyűjtés hetének hétfő reggelén 7 órára helyezzék ki a kijelölt gyűjtőpontokra és a gyűjtőútvonalra. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az autó a gyűjtés napján csak egyszer halad el a gyűjtőpont mellett, nem fordul vissza, a később kihelyezett hulladékot nem tudjuk elszállítani, így annak otthagyása illegális lerakásnak minősül. Kérjük Önöket, hogy ahol azon a napon történik a hulladékgyűjtő edényzet ürítése is, mint a zöldhulladék gyűjtése, ott az ingatlanok előtt egyértelműen a vegyes hulladéktól elkülönülten helyezzék ki a zöldhulladékot. Felhívjuk figyelmüket, hogy kizárólag olyan növényi- vagy szerves hulladékot helyezzenek ki, amely kertekből, parkokból származik: pl: fanyesedék, ág, gally, fű, lomb, fűrészpor, faforgács, fű, fa, száraz szalma, lomb, virágágyi növények, vágott virágok, kezeletlen kéregdarabok, konyhai zöldhulladékok (zöldség- és gyümölcsmaradványok, kávézacc, tealevelek, tojáshéj), illetve egyéb növényi származékok. Együttműködésüket és megértésüket köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 15. 08:00, csütörtök | Kék hírek

Késsel próbáltak kirabolni egy pénzszállítót Kőbányán

Késsel próbáltak kirabolni egy pénzszállítót szerdán egy kőbányai bevásárlóközpontban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2021. Április 15. 07:00, csütörtök | Belföld

Melyik lesz az Év Hídja?

Idén is keresi Az Év Hídját a Hidászokért Egyesület és a Közlekedéstudományi Egyesület. Tíz ívhídra lehet szavazni,

2021. Április 15. 06:31, csütörtök | Belföld

Jelentősen nőhet az Ázsiából Európába irányuló vasúti áruforgalom

Az Ázsia és Európa közötti vasúti áruforgalom jelentős növekedését, valamint az európai exporttermékek vasúti szállítását teszi lehetővé a Fényeslitkén épülő East-West Gate (EWG) intermodális terminál fejlesztője

2021. Április 15. 06:00, csütörtök | Külföld

A Szuezi-csatornán kialakult hatnapos dugó kiugró környezetszennyezést okozott

Kiugróan magas kén-dioxid-szennyezést okozott a hatnapos dugó a Szuezi-csatornán. A levegőbe jutó anyagokat még az űrből is lehetett érzékelni.