Városlista
2020. szeptember 20, vasárnap - Friderika

Hírek

2013. Április 25. 16:44, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: Csongrádi Víz- és Kommunális Kft.

Zöldjáratok

Zöldjáratok

Tájékoztatjuk Kiskunfélegyháza Város lakosságát, hogy 2013. évben az alábbi ütemezés szerint kerülnek gyűjtésre a keletkezett zöldhulladékok

Tájékoztatjuk Kiskunfélegyháza Város lakosságát, hogy 2013. évben az alábbi ütemezés szerint kerülnek gyűjtésre a keletkezett zöldhulladékok. Kiskunfélegyháza belterület: május 6., június 3., július 15., augusztus 26., szeptember 23., november 4. , december 2. A megadott napok a begyűjtés hetének kezdeti napjai, a gyűjtés több napig is eltarthat. A lágyszárú zöldhulladékot a lakosság átlátszó zsákban max. 30 kg súlyig, a fásszárú növényeket legfeljebb 80 cm-es hosszúságú kévébe összekötve (a hulladékgyűjtő edényzet mellé, illetve annak helyére) az ingatlan előtti útszakasz melletti közterületre helyezze ki. Kérjük, hogy a zsákokat a gyűjtés hetének hétfő reggelén 7 órára helyezzék ki a kijelölt gyűjtőpontokra és a gyűjtőútvonalra. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az autó a gyűjtés napján csak egyszer halad el a gyűjtőpont mellett, nem fordul vissza, a később kihelyezett hulladékot nem tudjuk elszállítani, így annak otthagyása illegális lerakásnak minősül. Kérjük Önöket, hogy ahol azon a napon történik a hulladékgyűjtő edényzet ürítése is, mint a zöldhulladék gyűjtése, ott az ingatlanok előtt egyértelműen a vegyes hulladéktól elkülönülten helyezzék ki a zöldhulladékot. Felhívjuk figyelmüket, hogy kizárólag olyan növényi- vagy szerves hulladékot helyezzenek ki, amely kertekből, parkokból származik: pl: fanyesedék, ág, gally, fű, lomb, fűrészpor, faforgács, fű, fa, száraz szalma, lomb, virágágyi növények, vágott virágok, kezeletlen kéregdarabok, konyhai zöldhulladékok (zöldség- és gyümölcsmaradványok, kávézacc, tealevelek, tojáshéj), illetve egyéb növényi származékok. Együttműködésüket és megértésüket köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 20. 13:00, vasárnap | Külföld

Négyhavi csúcson az új fertőződések száma Nagy-Britanniában

A legfrissebb adatsor szerint több mint négy hónapja nem mért szintre emelkedett szombaton a szűrővizsgálatokkal kimutatott új koronavírus-fertőzések száma Nagy-Britanniában.

2020. Szeptember 20. 12:01, vasárnap | Belföld

OVSZ: a véradások biztonságosak

A véradások biztonságosak a járványhelyzetben is - mondta az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese az M1 csatorna szombat esti műsorában.

2020. Szeptember 20. 11:00, vasárnap | Külföld

Stagnál a fertőzöttek száma a Nyugat-Balkánon

Hetek óta stagnál a koronavírussal újonnan megfertőződtek napi száma a Nyugat-Balkánon az érintett országok átlagát tekintve.

2020. Szeptember 20. 10:43, vasárnap | Külföld

A világban csaknem 30,7 millió a fertőzöttek száma

Már 30 685 001 ember fertőződött meg világszerte a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 955 843, a gyógyultaké pedig 20 921 799 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnapi összesítése szerint.