Városlista
2020. november 30, hétfő - András, Andor

Hírek

2013. Április 25. 16:44, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: Csongrádi Víz- és Kommunális Kft.

Zöldjáratok

Zöldjáratok

Tájékoztatjuk Kiskunfélegyháza Város lakosságát, hogy 2013. évben az alábbi ütemezés szerint kerülnek gyűjtésre a keletkezett zöldhulladékok

Tájékoztatjuk Kiskunfélegyháza Város lakosságát, hogy 2013. évben az alábbi ütemezés szerint kerülnek gyűjtésre a keletkezett zöldhulladékok. Kiskunfélegyháza belterület: május 6., június 3., július 15., augusztus 26., szeptember 23., november 4. , december 2. A megadott napok a begyűjtés hetének kezdeti napjai, a gyűjtés több napig is eltarthat. A lágyszárú zöldhulladékot a lakosság átlátszó zsákban max. 30 kg súlyig, a fásszárú növényeket legfeljebb 80 cm-es hosszúságú kévébe összekötve (a hulladékgyűjtő edényzet mellé, illetve annak helyére) az ingatlan előtti útszakasz melletti közterületre helyezze ki. Kérjük, hogy a zsákokat a gyűjtés hetének hétfő reggelén 7 órára helyezzék ki a kijelölt gyűjtőpontokra és a gyűjtőútvonalra. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az autó a gyűjtés napján csak egyszer halad el a gyűjtőpont mellett, nem fordul vissza, a később kihelyezett hulladékot nem tudjuk elszállítani, így annak otthagyása illegális lerakásnak minősül. Kérjük Önöket, hogy ahol azon a napon történik a hulladékgyűjtő edényzet ürítése is, mint a zöldhulladék gyűjtése, ott az ingatlanok előtt egyértelműen a vegyes hulladéktól elkülönülten helyezzék ki a zöldhulladékot. Felhívjuk figyelmüket, hogy kizárólag olyan növényi- vagy szerves hulladékot helyezzenek ki, amely kertekből, parkokból származik: pl: fanyesedék, ág, gally, fű, lomb, fűrészpor, faforgács, fű, fa, száraz szalma, lomb, virágágyi növények, vágott virágok, kezeletlen kéregdarabok, konyhai zöldhulladékok (zöldség- és gyümölcsmaradványok, kávézacc, tealevelek, tojáshéj), illetve egyéb növényi származékok. Együttműködésüket és megértésüket köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 30. 19:14, hétfő | Helyi

Adventi gyertyagyújtás a Batthyány iskolában

A nagy eseményekre készülni kell. Az idei esztendőben november 29-én, vasárnap vette kezdetét az Advent, a karácsonyt előkészítő időszak.

2020. November 30. 17:08, hétfő | Belföld

Szabálytalan maszkviselés miatt 683 emberrel szemben intézkedtek a hétvégén

Hétvégén a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 683 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök

2020. November 30. 16:04, hétfő | Belföld

Fokozott óvatosságra int a katasztrófavédelem a tűzesetek elkerüléséért

Fokozott óvatosságra int az ünnepi időszakban keletkező lakástüzek elkerüléséért a katasztrófavédelem.

2020. November 30. 15:08, hétfő | Bulvár

Kiderült, hogy mi okozta Sean Connery halálát

A Bahama-szigeteken kiadott halottkémi jelentés szerint az október végén, 90 évesen elhunyt Sean Connery halálát tüdőgyulladás, szívproblémák és idős kora okozta.