Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Április 10. 20:16, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft.

Zöldjárat áprilisban

Zöldjárat áprilisban

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. felhívja a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy 2019. április 15-19-ig tartó héten zöldhulladék gyűjtést tart.

Az FBH-NP Nonprofit KFT ezúton kívánja tájékoztatni a Tisztelt Lakosságot, hogy megkezdi a biológiailag lebomló hulladék rendszeres díjmentes begyűjtését, a cég által folyamatosan a gyűjtési alkalmak számához igazodóan biztosított biológiailag lebomló zsákban és/vagy egy kévényi mennyiségben Kiskunfélegyháza területén.

Kérjük a lakosságot, hogy a hét elején legyenek szívesek kihelyezni minden zöldhulladékot az előírtaknak megfelelően.

A biológiailag lebomló hulladék gyűjtés során az ingatlanoknál kertekben, udvarokban, konyhában keletkező minden szerves anyagtartalmú hulladék elszállítása történik.

Az FBH-NP Nonprofit Kft. ezúton kívánja tájékoztatni a tisztelt lakosságot, hogy megkezdi a biológiailag lebomló hulladék rendszeres díjmentes begyűjtését, a cég által folyamatosan a gyűjtési alkalmak számához igazodóan biztosított biológiailag lebomló zsákban és/vagy egy kévényi mennyiségben Kiskunfélegyháza területén.

A biológiailag lebomló hulladék gyűjtés során az ingatlanoknál kertekben, udvarokban, konyhában keletkező minden szerves anyagtartalmú hulladék elszállítása történik. A biológiailag lebomló hulladékot (fűkasszálékot, falevelet, lágyszárú növényeket, háztartásban, éttermekben, kiskereskedelmi egységekben keletkező konyhai és élelmiszer-maradékot) a díjmentesen biztosított biológiailag lebomló zsákban, illetve maximum 70 cm hosszú 50 cm átmérőjű kötegekben (maximum 0,5 m3) kévékbe kötve az ingatlan előtti közterületre szíveskedjenek a gyűjtési napon reggel 7 óráig kérjük kihelyezni és az elszállítás időpontjáig az ingatlan előtt kint hagyni, oly módon, hogy azt a begyűjtést végző gépjármű meg tudja közelíteni és kézi erővel mozgatható legyen.

Amennyiben a biológiailag lebomló hulladékot nem ilyen formában helyezik ki, vagy ha kommunális hulladékkal keveredik, akkor a biológiailag lebomló hulladék járattal nem szállítják el!

Kihelyezhető biológiailag lebomló hulladékok:

Kerti hulladék:
* kötegelve, kévébe összekötve: faág, fanyesedék, gally
* műanyag zsákokban vágott fű, vágott virág, falevél, lágyszárú növény, virágágyi növények, kezeletlen kéregdarabok, egyéb apró zöldhulladék

Udvari hulladék:
* fűrészpor, faforgács, száraz szalma

Konyhai hulladék:
* zöldség- és gyümölcsmaradványok, kávézacc, tealevelek, tojáshéj, egyéb növényi származékok, élelmiszer-maradék

Kérjük, ne helyezzenek ki a biológiailag lebomló hulladék gyűjtés során állati ürüléket vagy azzal szennyezett anyagot.

A biológiailag lebomló hulladékok aprítás és komposztálás után hasznosításra kerülnek. Az elkészült komposztot a Tisztelt Érdeklődők a Regionális Hulladéklerakókban (Vaskút, Kiskunhalas, Felgyő) beszerezhetik.

Amennyiben a biológiailag lebomló hulladékos zsák települési szilárd hulladékot is tartalmaz, a hulladék nem kerül a jelen gyűjtés keretében elszállításra, ennek tényéről az ingatlantulajdonos írásbeli tájékoztatást kap.

A biológiailag lebomló hulladék gyűjtésének napja megegyezik a kommunális edény ürítésének napjával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.