Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2022. Február 01. 11:28, kedd | Helyi sport
Forrás: Dinnyés Gyula

Zoboki Csenge a Koppány íjászok kiválósága kétszeres Országos Bajnok lett

Zoboki Csenge a Koppány íjászok kiválósága kétszeres Országos Bajnok lett

Lassan ugyan, de indul a versenyszezon a Turul Koppány Íjászai HSE életében.

2022. január 15-én a Nyílegyenes teremíjászversenyt szervezett. A szűkös versenylehetőségek figyelembevételével tekinthető volt OB felkészítő versenynek is.
Látványos, szép pálya és a magas indulólétszám jellemezte a versenyt.
Biztató eredmények születtek: Pusztai íjjal szenior kategóriában Bicskeiné Csányi Mária 454 ponttal a negyedik, míg Kövecses Zsuzsanna 336 ponttal a 8. helyen zárta a napot.
Vadászreflex, szenior kategóriában Tamáskovics Gyula 505 ponttal ezüstérmet szerzett.
Szintén vadász íjjal, felnőtt kategóriában Balanyi Sándor 458 ponttal, éppen lecsúszva a dobogóról, negyedik lett!
Január 29-30-án pedig a teremíjász Országos Bajnokságot rendezték Érden a Magyar Íjász Szövetség és a Parkvárosi Íjászok szervezésében.
Szombaton a történelmi, míg vasárnap az un. 3D országos bajnokságra került sor.
A Koppányok hatan álltak hadrendbe a helyezésekért és a minősítésekért.

Kiváló tudását és felkészülését igazolva Zoboki Csenge stabil versenyzéssel, pár ponttal elmaradva az első osztályú minősítéshez szükségestől, másodosztályú minősítést ért el és a kategóriája Országos Bajnoka lett! Felnőtteket megelőzve az eredményével 446 pontot ért el. Csenge a kiskunfélegyházi lakos. Mintegy 6 éve a Turul Koppány Íjászoknál tanulja az íjászatot, készül a versenyekre. Rátermettségét a nyugalmával, kitartásával, küzdeni tudásával és nem mellesleg a lőni tudásával igazolja. A Dózsa György Általános Iskola végzős tanulója. Nem kis aggodalmunkra a pályaválasztás küszöbén van és vélhetően vidéki városba fog kerülni! Azért bízom benne, hogy meg tudjuk oldani a távolság, a tanulás és az edzések harmóniáját a jövője érdekében. Hiszen Csenge tehetséges íjász, mind morálisan, mind a gyakorlatban.

Szenior hölgyek között pusztai íjjal Bicskeiné Csányi Mária, egyesületünk legaktívabb versenyzője az Ob-n is remekelt. 458 ponttal első osztályú minősítést elérve a kategóriája második helyén végzett! Így Ő OB ezüstérmes lett! Marikát megtalálta az íjászat. Ezt sok gyakorlással, aktív versenyre járással megfűszerezve pár év alatt az ország legjobbjai közé küzdötte fel magát. Célja az első osztály megszerzése volt, amit teljesített is.
Kövecses Zsuzsanna ugyanebben a kategóriában a nyolcadik helyen zárta a napot.
A férfiak is magasra tették a lécet. Tamáskovics Gyula vadász íjjal szenior kategóriában 523 pontot ért el. III. osztályú minősítést szerzett és a nyolcadik helyen zárta a napot.
Zsuzsanna és Gyula Kecskemétről jár át a Koppányokhoz edzeni. Ezáltal a versenyeken is városunkat képviselik. Eredményeiket a mi dicsőségünkre szerzik. Ezúton is megköszönöm Nekik a bizalmat és annak reményében nézek a jövőre, hogy még sok-sok évet dolgozhassunk együtt ilyen jó barátságban.
Szintén Vadász íjjal felnőtt férfiak közt Balanyi Sándor állt rajthoz. Sanyi is remekelt hiszen az 528 pontos eredménye szép teljesítmény. III. osztályú minősítést ért el pár ponttal lecsúszva a II. osztályról (nem baj jövőre meglesz) és a nyolcadik helyen végzett!

Patyi Norbert most bontogatja a szárnyait. Felkészülését a munkahelyi kötelességei nehezítik, ennek ellenére élete első OB-ján tisztesen helyt állt. 450 pontot gyűjtött. A legnagyobb létszámú kategóriában a középmezőnyben végzett, 45. helyezett lett.

Szombat éjszakát a budapesti szállodában pihenéssel töltötték a Koppány íjászok.
Majd másnap, vasárnap korán kelve, ismét rajthoz álltak az ugyanitt rendezett 3D Országos Bajnokságon.
A Koppányoknak a 3D versenyforma kevésbé megszokott, de azért néha itt is megméretjük magunkat!
Így cselekedett Zoboki Csenge Bicskeiné Csányi Mária, Tamáskovics Gyula és Balanyi Sándor. Bevállalták a kemény versenynap után másnap ismét az ország legkiválóbbak közt a megmérettetést!

Zoboki Csenge széles mosollyal és hatalmas nyugalmával itt is remekelt! Magabiztosan komoly pontelőnnyel ennek a kategóriának is az Országos Bajnoka lett!

Szintén dobogóra állt Bicskeiné Csányi Mária is. A történelmi eredményéhez igazodva a 3D ben is OB ezüstérmet szerzett!

Tamáskovics Gyula az élmezőnyben, míg Balanyi Sándor a mezőnyben végzett!

Mint edzőjük büszke vagyok minden versenyzőnkre és ezúton is köszönetet mondok a kitartásukért, a küzdeni tudásukért, a barátságukért, amiért képviselik az egyesületet is és Kiskunfélegyháza várost is!

Legközelebb február 12-én állunk versenypályára Miskén szintén a nekünk szokatlan 3D versenyen.

2022-es versenyszervezési tervünk első állomása meghiúsult, hiszen nem könnyű teremben a pandémia szabályait betartani, betartatni. Ezért nem kívánjuk az ezáltal okozott kellemetlenségeket bevállalni így a február 27.-ére meghirdetett teremversenyünk sajnálatunkra elmarad. Vélhetően szabadban két versenyt szervezünk. Egyik valamikor a nyáron. Helyszín és időpontot időben jelezzük. Szeptember 11-én pedig a Parkerdőben záróverseny!

Munkánkat támogatta a Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, Hunvér Kft. és a Dél 100 Kft.!

Dinnyés Gyula Koppány íjász

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 12:49, hétfő | Helyi sport

Pünkösd havát is versenyzéssel kezdték a Koppányok

2024. május 4-én a Kecskeméti Íjászegyesület a Műkertvárosi Sportcentrumban rendezte meg az történelmi örömíjász versenyét, gyönyörű erdős, tavas, madár csicsergős környezetben.

2024. Május 03. 16:54, péntek | Helyi sport

Koppányok áprilisa a hagyomány, a kultúra és a sport körül

2024 április 21-én rendezte soron következő versenyét a gúnyhatáron túli Horgoson a Magyarkanizsai Íjász Kör.

2024. Április 29. 09:22, hétfő | Helyi sport

Újabb magyar bajnoki címet szerzett Czakó Zoltán

Abonyban került megrendezésre az U17-es Szabadfogású és Női Országos Bajnokság, egyben Varga János Emlékverseny.

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.