Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 22. 14:45, péntek | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Zentai: Meg kellett kapjam a pofont a faltól, hogy észhez térjek

Zentai: Meg kellett kapjam a pofont a faltól, hogy észhez térjek

Zentai Sándor óriási teljesítményt nyújtott a King of Europe nemzetközi sorozat hazai állomásán.

Tíz országból 62 pilóta nevezett a máriapócsi futamra és Sanyi egészen a döntőig menetelt ahol olasz riválisával szemben tudta megszerezni a végső győzelmet. Kíváncsiak voltunk, hogyan értékelte teljesítményét a kiváló hazai versenyző.

 

Sanyi még egyszer gratulálunk a KoE győzelemhez! A verseny előtt milyen elvárásokkal érkeztél?

Nagy elvárások nem voltak, már annak is nagyon örültem, hogy a kvalifikáción a tizenegyedik helyen végeztem és ezzel bejutottam a legjobb harminckettő közé.

Az edzések során az autód hátulja kicsit megtört a gumifallal övezett kanyar külső érintési pontjánál. Úgy tűnt, ott volt az áttörés nálad, amolyan mindegy-mindegy alapon mentél tovább.

Igazából szerettem volna valami újat kipróbálni, és ez lett az eredménye.

A kvalifikációt nézői szemmel nagyon jól teljesítetted, a bírók mindhárom köröd összképére a maximális pontot adták. Több versenyzőtársad is gratulált, ennek ellenére csak a tizenegyedik helyen végeztél. Az új telemetrikus rendszer kiforratlansága miatt lehetett ez szerinted? Mi a véleményed ezzel az újítással kapcsolatosan?

Azon voltam, hogy az összkép legyen szép, a többi nem számít. Az új rendszer tetszik, és szerintem megfelelő volt a pontozás.

A legjobb harminckettőben a fiatal, mindössze 15 éves, rendkívüli tehetségekkel megáldott Varga Attilát kaptad ellenfélként. Szoros csatát vívtatok, nem is tudtak dönteni elsőre a bírók. Mennyire ismered Attilát? Tartottál tőle?

Igen, Attila nagyon ügyes, és nagy meglepetésre számítottam. Azt hiszem tőle tartottam a legjobban.

Az olaszok nagyon kemény ellenfeleknek bizonyultak, mi a véleményed róluk? A legjobb nyolcban testközelben is megismerkedhettél Enrico Sartorival, majd a döntőben Diego Quarantával.

A legjobb nyolcban nem volt idő gondolkodnom azon, hogy ki az ellenfelem, próbáltam végig higgadt maradni. Talán ez segített a végső győzelemhez.

Szerinted mennyire jók a magyar pilóták? Volna esélyünk mondjuk a legrangosabb amerikai FormulaD bajnokságban? Vagy ennyire ne szaladjunk előre?

A magyar pilóták nagyon ügyesek! Nem véletlen a mostani két dobogós helyezés. Biztos vagyok benne, hogy kint is megállnánk a helyünket, igaz, technikailag talán még nem állunk azon a szinten.

Melyik országban szeretnéd magad kipróbálni, ami akár elérhető is lenne számodra?

A KoE versenyein szívesen indulnék bármely országban, de ennek még vannak akadályai.

A magyar bajnokságban eddig nem igazán jött ki a lépés, szerinted a hazai királyi Eb-cím után most már könnyebb lesz? Felszabadultabban tudsz majd autózni?

Valószínű, hogy Máriapócson meg kellett kapjam a pofont a faltól, hogy észhez térjek. Igyekszem majd ezután még nagyobbat menni!

A nyári szünet után augusztus huszonhetedikén lesz a következő Hell ob-futam. Ráadásul kifejezetten esti versenyként kerül megrendezésre a máriapócsi RabócsiRingen. Mennyire ad ez plusz adrenalint, hogy sötétben kell versenyezni?

Már nagyon várom az esti futamot! Teljesen más sötétben vezetni, biztos vagyok benne, hogy nagyon jó lesz!

Hogy tetszett a mostani közönség? Hallottad a szurkolásukat, adott ez virtuálisan több lóerőt neked?

A közönség nagyon tetszett, nagyon jó volt hallani a bíztatást, remek volt a hangulat! Ezt megpróbáltam én is viszonozni. Lóerő tekintetében a lelkes szurkolóknak köszönhetően sokszáz lóerővel gyarapodtam, amit nagyon köszönök!

Mit üzensz a rajongóknak és a versenyzőtársaidnak?

Köszönöm mindenkinek a bíztatást, augusztus huszonhetedikén Máriapócson találkozunk!

Címkék: drift

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 12. 06:46, péntek | Sport

Közel 100 vetélytárssal küzd meg - Gender Tamás Junior

Gender Tamás Junior 2024.04.10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyez.