Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Augusztus 01. 08:22, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Zenei napok Nyírbátorban

Zenei napok Nyírbátorban

A Benkó Dixieland Band, az Erkel Ferenc Rézfúvós Kvintett, az idén 50 éves Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Kodály Filharmonikusok és a Szabolcsi Szimfonikus Zenekar is fellép a 47. Nyírbátori Zenei Napok keretében.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisvárosban csaknem két héten át tartanak a zenei programok. Nyitányként vasárnap a Benkó Dixieland Band koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők a kulturális központban. Augusztus 9-én este hét órától az Erkel Ferenc Rézfúvós Kvintett A barokk zene varázsa című koncertjét rendezik meg a máriapócsi görög katolikus kegytemplomban, majd 10-én a Kalandozás a reneszánsztól a könnyűzenéig címmel exkluzív vacsorával egybekötött koncertet ad a rézfúvós kvintett a Báthori Várkastélyban.
Augusztus 11-én az idén 50 éves Liszt Ferenc Kamarazenekar ad jubileumi koncertet a református templomban. Augusztus 17-én rendezik meg a V. Nyírbátori Fúvószenekari Találkozót, ahová a helyi koncert-fúvószenekar és mazsorettegyesület mellett Demecserből, Mezőkövesdről, Hajdúböszörményből és Romániából egyaránt érkeznek zenekarok.
Augusztus 18-án a debreceni Kodály Filharmonikusok lépnek fel a nyírbátori református templomban, az eseménysorozat zárásaként 20-án pedig a Szabolcsi Szimfonikus Zenekar ad koncertet a fatornyáról híres imaházban.
A rendezvény ideje alatt a Nyírbátor anno című kiállítás tekinthető meg a Báthori István Múzeumban, a vasárnap nyíló tárlat Nyírbátor másodszori várossá válásának negyvenedik évfordulója alkalmából hívja időutazásra a látogatókat. A múzeum képzőművészeti és fotógyűjteményében őrzött műalkotásokon, régi felvételeken keresztül mutatja be a település történetét, műemlékeit, régi épületeit, utcáit. A kiállítás szeptember 30-ig látható.

Címkék: fesztivál, kultúra, zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.