Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Június 09. 20:09, hétfő | Sport
Forrás: Félegyházi Közlöny

Wing Tsun kung-fu, a sporton is túl

Wing Tsun kung-fu, a sporton is túl

Nem versenysport, harcművészet. Emiatt versenyeik sincsenek, mégis a Wing Tsun kung-fu egyre nagyobb népszerűségnek örvend nemcsak Magyarországon, hanem Kiskunfélegyházán is.

Nem versenysport, harcművészet. Emiatt versenyeik sincsenek, mégis a Wing Tsun kung-fu egyre nagyobb népszerűségnek örvend nemcsak Magyarországon, hanem Kiskunfélegyházán is, ahol helyi egyesülettel működik.

Országos szinten májusban immár a IV. "Harcművészek a határon túliakért" kulturális sportnapot rendezték meg Budapesten, melynek a célja a határon túli gyermekek tanítása, vendéglátása volt. Emellett a Wing Tsun Napok sem maradhatott el, melyen ezúttal magyar szablya oktatást is tartottak, utóbbin a félegyházi egyesület vezetője is részt vett.

Tihanyi Mihály több mint 10 éve foglakozik a kung-fu ezen ágával, a városunkban pedig néhány éve kezdte el a tanítást. Kiskunfélegyházán heti két edzést tart, kedden és csütörtökön 18 órától, a Desperado Étterem udvarában, ahol bárki ingyenesen próbára teheti magát.

Mivel a kung-fu kemény munkát jelent, ez a gyakorlatban is megmutatkozik, idővel ugyanis sokan abbahagyják az edzéseket a kezdeti lelkesedés után.

Az edzések a nyáron is megmaradnak, ezért a tanítási szünetben az eddigi tapasztalatokhoz hasonló sok diák megjelenésére számítanak.

Edzés: hétfő-csütörtök 18:00-19:30 tihanyi.mihaly@wingtsun.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.

2024. Május 06. 07:54, hétfő | Sport

A 125 éves Ferencváros gólrekordot döntött a Debrecen ellen

A bajnok és kupadöntős Ferencváros 5-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

2024. Május 06. 07:53, hétfő | Sport

Miami Nagydíj - Pályafutása első sikerét aratta Lando Norris

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Miami Nagydíjat, ezzel pályafutása 110. futamán az első győzelmét aratta.