Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. November 16. 05:00, péntek | Kék hírek
Forrás: MTI

Volt rendőröket ítélt börtönbüntetésre a Debreceni Ítélőtábla

Volt rendőröket ítélt börtönbüntetésre a Debreceni Ítélőtábla

Hivatalos személy által elkövetett vesztegetés büntette miatt tíz volt rendőrt ítélt börtönbüntetésre, ötöt pedig felmentett csütörtökön a Debreceni Ítélőtábla Ficsor Gabriella vezette büntetőtanácsa - ismertette az ítéletet Fórizs Ildikó, a táblabíróság szóvivője az MTI-vel.

A vádlottak a sátoraljaújhelyi kapitányság közrendvédelmi és határrendészeti osztályának hivatásos tagjai voltak. Járőrszolgálat ellátásakor célzottan külföldi teherjárműveket ellenőriztek, és különböző összegeket kértek azért, hogy esetenként az elkövetett szabálysértések miatt ne intézkedjenek. A pénzen megosztoztak.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság első fokon, 2011-ben hirdetett ítéletet S. László és még 14 társa ügyében: S. László elsőrendű és H. Gábor másodrendű vádlottat 3 év 6 hónap börtönre ítélte. További tíz társuk 2 és 4 év közötti börtönbüntetést kapott, öt vádlottat pedig felmentett a bíróság.
A Debreceni Ítélőtábla Ficsor Gabriella vezette tanácsa csütörtökön részben megváltoztatta az első fokú bíróság döntését: az ötödrendű vádlott esetében - miután beismerő vallomást tett - a szabadságvesztés végrehajtását öt évre felfüggesztette. A többi bűnösnek kimondott vádlottat - helybenhagyva az elsőfokú ítéleteket -, végleges hatállyal eltiltotta a rendőri foglalkozástól, mert ez 2010. április 1. óta korrupciós bűncselekmények elkövetése esetén kötelező a büntető törvénykönyv szerint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön