Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Február 15. 07:20, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Vőfély-Zenész Találkozó Kiskunfélegyházán

Vőfély-Zenész Találkozó Kiskunfélegyházán

Fantasztikus hangulatban telt a Zenész- és Vőfélytalálkozó, melyet a Sarlós Boldogasszony Plébánia egyházközsége szervezett február 14-én (szombaton).

Fantasztikus hangulatban telt a Zenész- és Vőfélytalálkozó, melyet a Sarlós Boldogasszony Plébánia egyházközsége szervezett február 14-én (szombaton).

A családok életében mindig nagy esemény egy esküvő. Ilyenkor mindenki arra törekszik, hogy minden apró részlet az ifjú pár számára megfelelő legyen. A boldogító igen kimondását általában ünnepi vacsora követi, ahol a hozzátartozók, barátok mind együtt örülhetnek az új házasoknak. A lakodalom szervezésekor a megfelelő vőfély és zenész kiválasztása mindig fontos szerepet tölt. A kellemes szórakozás és vacsora mellett ehhez is segítséget nyújtott a kiskunfélegyházi Constantinum sportcentrumban megrendezett Vőfély- és Zenésztalálkozó, ahol több mint egy tucat (összesen 15) vőfély és öt zenekar mutatkozott be. A félegyháziak mellett jöttek Baksról, Pálmonostoráról, Balotaszállásról, Kiskunhalasról, Tiszaalpárról, Lakitelekről, Nagykőrösről és Kecskemétről, Hódmezővásárhelyől is vőfélyek, zenészek.

A rendezvény jótékonysági jellegű volt, a befolyt összeget az Ótemplom orgonájának felújítására ajánlották fel a szervezők.

Bármiféle szerénység nélkül elmondható, hogy fantasztikusan jó társaság gyűlt össze és nem volt hiány a mulatozásban. A tavalyinál jóval többen szerettek volna jegyet vásárolni, az intézmény befogadóképessége azonban véges, így több jelentkezést vissza kellett utasítani. Azonban akiknek szerencséjük volt és részt vehettek ezen a remek estén, azok a finom vacsora mellett igazán jól szórakozhattak szombat este.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.