Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2017. Szeptember 27. 11:32, szerda | Helyi
Forrás: OrientPress

Vita támadt a nyugdíjemelés mértékéről

Vita támadt a nyugdíjemelés mértékéről

Eltérő inflációval számol a jegybank és a nemzetgazdasági tárca, ez pedig érdemben befolyásolhatja a 2018-as nyugdíjemelés mértékét. Az idén kisebb volt az emelés, és az év végén jöhet a kiigazítás.

Az MNB csütörtökön közzétett inflációs jelentéséből kiderül, hogy a Matolcsy György vezette jegybank a jövő évre 2,5 százalékos inflációval számol. Ez alacsonyabb, mint ami a kormány által a tavasszal beterjesztett, s a parlament által elfogadott 2018-as költségvetésben szerepel. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a következő évben 3 százalékos lesz az infláció ‒ írja az mfor.hu.

Mivel a nyugdíjakat a várható inflációhoz igazítva emelik minden januárban, ezért nagyon nem mindegy, hogy melyik intézmény álláspontja áll majd közelebb a valósághoz. A kormány hivatalos előrejelzését az NGM állapítja meg, ez alapján pedig arra lehet készülni, hogy a nyugdíjakat jövőre 3 százalékkal emelik, de az MNB elemzése frissebb, több információ birtokában állították össze.

Eredetileg 0,9 százalékos emelést terveztek be 2017-re, majd a megváltozott inflációs folyamatok miatt 1,6 százalékos lett a nyugdíjemelés, de ez is elmaradt az idei tényleges inflációtól, amely a kormány és a jegybank szerint is 2,4 százalékos lehet. Ezért év vége felé nyugdíjkiegészítést kell majd adni az időseknek. Jövőre országgyűlési választást tartanak, ezért a kormány vélhetően a lehető legmagasabb nyugdíjemelés mellett fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.