Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. December 14. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Visszük a testápolós ajándékcsomagot, mint a cukrot

Visszük a testápolós ajándékcsomagot, mint a cukrot

Testápoló szereket és gyógyhatású készítményeket tartalmazó karácsonyi ajándékcsomagból a kiskereskedelem mintegy kétmillió darabot értékesített, és a fogyasztók közel három és fél milliárd forintot adtak ki értük tavaly november-decemberben. Továbbra is dezodor és tusfürdő a két legkedveltebb termék a csomagokban, és forgalmuk meghaladta a 600-600 millió forintot, állapítja meg a Nielsen fogyasztói információkat és ismereteket szolgáltató vállalat Kiskereskedelmi Indexe.

Forgalom szerint a rangsorban a kéz- és testápoló krémek következnek, valamint a recept nélkül kapható gyógyszerek és gyógyhatású készítmények, egyaránt közel 300 millió forintos bolti eladással. A deo spray, a borotválkozás utáni szerek és a sampon forgalma pedig meghaladta a 100-100 millió forintot.

Összességében a boltok előre összeállított ajándékcsomagjaiból érték szemponjtából 3 százalékkal csökkent a forgalom, tavalyelőtt november-decemberhez viszonyítva. Mennyiséget tekintve 12 százalékkal kevesebbet adtak el, egyik ünnepi szezonról a másikra. Ennek következtében nőtt egy-egy csomag átlagos értéke. Amíg tavalyelőtt a karácsonyi csomagoknál 1 492 forintos átlagárat regisztrált a Nielsen, addig legutóbb 10 százalékkal többet, 1 646 forintot.

Legkeresettebbek a bolttípusok közül hipermarketben az ajándékcsomagok. Teljes bevételükből 55 százalékkal részesedett a legnagyobb kereskedelmi csatorna tavaly. Ott 1 százalékpontos csökkenést állapítottak meg, az előző évi november-decemberhez viszonyítva. Szintén 1 százalékponttal csökkent a másik jelentős üzlettípus, a drogéria piaci részaránya, 35 százalékra. Így a többi bolttípus piacrésze 8-ról 10 százalékra emelkedett,a tavalyi ünnepi szezonban, az előző évi szezonnal szemben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: