Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Június 23. 12:56, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Visszavonta a Tele 5 Taxi és a Max Taxi engedélyét a BKK

Visszavonta a Tele 5 Taxi és a Max Taxi engedélyét a BKK

A pénzügyi feltételek hiánya miatt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) visszavonta a Tele 5 Taxi és a Max Taxi előzetes igazolását, amely a működésükhöz szükséges.

A BKK hétfői, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a 2013-as mérlegadatok alapján a két fuvarszervező társaság - a Tele 5 Taxi Hungary Kft. és a Reklámtaxi Kft. (Max Taxi) - nem felelt meg a rendeletben előírt pénzügyi feltételeknek, ezért a BKK június 19-ével visszavonta az előzetes igazolást.
A főváros taxirendelete alapján a taxiszolgálat pénzügyi szempontból akkor megfelelő, ha saját tőkéje eléri az 50 millió forintot. A taxiszolgáltatást közvetítő és a fuvarszervező cégek működési feltételeinek előzetes vizsgálata a BKK feladata, amely kiterjed a szolgáltató pénzügyi megfelelőségének vizsgálatára is - olvasható a közleményben.
A BKK emellett visszavonta az előzetes igazolást azoktól a taxiktól is, amelyek a két fuvarszervező szerződéses partnerei voltak. Ezeknek a járműveknek a pótszemléjét térítésmentesen elvégzik, ha más fuvarszervezővel kötnek szerződést, és az új fuvarszervező védjegyoltalom alatt álló logóját, szabadjelzőjét felszereli.
Budapest új taxirendelete tavaly szeptemberben lépett életbe, ennek értelmében az addigi maximált árak helyett fix árakkal fuvaroznak a taxik Budapesten.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.