Városlista
2022. július 4, hétfő - Ulrik

Hírek

2022. Május 18. 18:24, szerda | Helyi

Visszatérések, kezdetek és versenyek a Koppányoknál

Visszatérések, kezdetek és versenyek a Koppányoknál

2022. május 8-án nem kellett messzire utazni a Turul Koppányok lelkes versenyző csapatának, csupán a kiskunfélegyházi Szérűskertig, ahol a Huszka József Hagyományőrző és Sportegyesület rendezte meg, a Sólyompróba versenysorozat harmadik fordulóját.

Első versenyzőnk volt ezen a napon Varga-Bene Olívia, aki 7 évesen a nevezés pillanatától az eredményhirdetés végéig fegyelmezetten és koncentráltan lőtte végig a pályát, miniként, gyerek távról.
Eredmények:
Modern pusztai íjjal: Varga-Bene Olívia első, Bicskeiné Csányi Mária harmadik, Patyi Norbert tizedik helyen végzett.
Vadászreflex íjjal: Zoboki Csenge a második helyet szerezte meg.

Minden szervezet életében vannak meghatározó elemek és pillérek, őstagok akik a vének tanácsát alkotják akkor is, ha életkoruk alapján még egyáltalán nem vének. A Koppányok vének tanácsának tagja Keserű Szilvia is, aki 2010. óta tagja az egyesületnek, 2017-től edzője, 2021-től pedig a Magyar Íjász Szövetség biztonságtechnikai ellenőri vizsgájával is rendelkezik. Nagy öröm, hogy egy kis kihagyás után Szilvia újra visszatért a versenyzés világába, és lőállásba állva, Szilvikéhez méltóan rendkívül tudatosan, ismét megméretteti magát elsősorban önmagával, aztán a többi íjásztárssal. Mert az íjász magát látja minden célban, és szent céljává válik azzal eggyé válni a nyíl hegye által, ami a cél közepén tér nyugovóra és ad beteljesülést íjásznak és célnak egyaránt. Hajrá Szilvike!

2022. május 14-én Szeged-Kiskundorozsmán a Hősök Ligetében versenyeztek a Koppányok, ez a megmérettetés történelmi kvalifikációs és minősítő verseny volt, a Dorozsmai Íjászok Baráti köre szervezésében. A megjelent íjászok között széleskörben elhangzott vélemény alapján egy meglehetősen nehéz pályát építettek a dorozsmaiak, hosszú távokkal, mellyel nagy kihívás elé állították a nevezőket.
Eredmények:
Kvalifikációt szerzett:
Bicskeiné Csányi Mária, Kövecses Zsuzsanna, Zoboki Csenge, Szólya Imre, Balanyi Sándor és Tamáskovics Gyula.
Modern pusztai íjjal: Bicskeiné Csányi Mária 5., Kövecses Zsuzsanna 7., Keserű Szilvia 15., a legnépesebb kategóriában pedig Szólya Imre 18. lett.
Vadászreflex íjjal: Zoboki Csenge 1., Tamáskovics Gyula 4., Balanyi Sándor 5. helyet hozta el.

Ezen a versenyen Dinnyés Gyula versenybírói feladatokat látott el.

2022. május 15-én Hetényegyházán egy jó hangulatú, kellemes versenyen lőttek az íjászaink, a Hetényegyházi Íjász és Szabadidő Sport Egyesületnek köszönhetően. A kihívás megemlékezéssel és gyertyagyújtással kezdődött a Covid ideje alatt elveszített Íjásztársaink emlékére.
Gyönyörű helyszín, gördülékeny szervezés jellemezte a találkozót.
Első versenyes íjászaink voltak Füleki Nikolett, Füleki Bianka és Nagy Zoltán, amit a szervező egy-egy ajándékkal díjazott. Büszkék vagyunk rájuk, tisztesen állták az új feladat nehézségeit, és igazi csapattársként. A versenyvégi párbajt is lelkesen végigszurkolták.
Eredmények:
Modern pusztai íjjal:
Bicskeiné Csányi Mária 1., Füleki Nikoletta 2., Füleki Bianka 2., Kövecses Zsuzsanna 3., Keserű Szilvia 8., Boldog Bence 28., Nagy Zoltán 40. helyezett lett.
Vadászreflex íjjal: Dinnyés Gyula 1., Tamáskovics Gyula 2., Balanyi Sándor 3. helyezést ért el.

Kis Mónika
Koppány Íjász

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 03. 18:13, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

Évközi 13. vasárnap – 2022. július 3.

2022. Július 03. 10:15, vasárnap | Helyi

Extrém hőség és bokáig érő homok

A IUSTITIA Sport és Kulturális Egyesület a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságával közösen szervezte meg az idei Futó-homok Félmaratont július 2-án a bugaci homoktengerben.

2022. Július 03. 07:54, vasárnap | Helyi

Életet mentettek a bajai rendőrök

Felakasztotta magát, de a járőrök időben érkezve megmentették az eszméletlen férfi életét.

2022. Július 03. 07:45, vasárnap | Helyi

Traktorátadás a kunszállási aratóünnepen

Július 2-án, szombaton rendezték meg Kunszálláson az aratóünnepet.