Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Október 13. 14:25, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Visszaszámlálás: már csak négy nap

Visszaszámlálás: már csak négy nap

Vasárnap éjfélig lehet interneten kitölteni a népszámlálás lakás- és személyi kérdőíveit; internetes adatközlésre október 1-je óta, a lakáskérdőíven szereplő azonosítókód alapján van lehetőség.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tájékoztatása szerint az internetes adatközlés 20-30 percet vesz igénybe, és ha az adott címről minden lakos adatait pontosan közlik, oda nem megy ki a számlálóbiztos. A kérdőívet az ekulfoldi.ksh.hu honlap felkeresésével lehet kitölteni.

Ha valaki nem az internetes módszert választja, akkor október végéig eleget tehet állampolgári kötelességének úgy is, hogy a papír alapú kérdőíveken rögzíti a válaszokat, vagy megbeszél egy időpontot a számlálóbiztossal, aki a kapott válaszok alapján kitölti az ívet.

A KSH felhívta a figyelmet arra: az adatok közlésekor mindig „az adott eszmei időpontban”, az október 1-jén 0 órakor fennálló állapotokról kell nyilatkozni. Ha valaki az adatközlés és október 1-je között született, akkor nem szerepel majd a statisztikában, ahogy az időközben, október 1-je után megszerzett diploma, az állampolgárság megszerzése vagy a családi állapotban beállt változás sem.

Azok a magyar állampolgárok, akik átmenetileg (legfeljebb 12 hónapig) külföldön tartózkodnak, szintén interneten szolgáltathatnak adatot a népszámláshoz. Ők abban az esetben tölthetnek ki népszámlálási kérdőíveket, ha Magyarországon bejelentett lakóhelyük vagy tartózkodási helyük van.

A KSH úgy fogalmazott: azok számára fontos elsősorban a külföldi internetes bevallás, akik „nem biztosak abban, hogy magyarországi lakóhelyükön van olyan ember, aki kitöltené róluk a népszámlálási kérdőívet”. (da)

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.