Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Július 14. 16:26, hétfő | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Visszakerült a helyére a felújított Dózsa György szobor

Visszakerült a helyére a felújított Dózsa György szobor

A bronzból készült szobor állaga az idők folyamán rendkívül leromlott, így szükségessé vált a műalkotás letisztítása, patinázása.

Megújult a Dr. Holló Lajos út – Oskola utca sarkán álló Dózsa szobor. Somogyi József Kossuth-díjas szobrászművész alkotásának tisztítását, patinázását, a talapzat rendbetételét a Bozóki Testvérek Kft. szakemberei végezték el. A felújítás az adósságkonszolidációból adódó megtakarításból valósult meg.

A bronzból készült szobor állaga az idők folyamán rendkívül leromlott, így szükségessé vált a műalkotás letisztítása, patinázása. A képviselő-testület a lakossági és a képviselői megkeresésre tekintettel döntött a Somogyi József Kossuth-díjas szobrászművész alkotásának rekonstrukciójáról. A szobor bontása, műhelybe szállítása, tisztítása, antikolása, viaszolása, a posztamens tisztítása, a betűk újra festése, az alkotás visszahelyezése 388.620 forintba került.
A Dózsa Györgyöt ábrázoló szobrot, alkotója Somogyi József 1958-ban készítette el, a műalkotás 1972-ig Cegléden állt. A szobor ebben az esztendőben került Félegyházára, amit Dózsa ünnepségsorozat keretében lepleztek le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 22. 14:08, hétfő | Helyi

Családi délelőttöt tartottak a könyvtárban

A Föld napja alkalmából családi délelőttre invitálták az érdeklődőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba.

2024. Április 22. 13:49, hétfő | Helyi

Batthyánys harcművészek

Muay Thai házibajnokságot rendeztek Kiskunfélegyházán.