Városlista
2022. május 26, csütörtök - Fülöp

Hírek

2014. Július 14. 16:26, hétfő | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Visszakerült a helyére a felújított Dózsa György szobor

Visszakerült a helyére a felújított Dózsa György szobor

A bronzból készült szobor állaga az idők folyamán rendkívül leromlott, így szükségessé vált a műalkotás letisztítása, patinázása.

Megújult a Dr. Holló Lajos út – Oskola utca sarkán álló Dózsa szobor. Somogyi József Kossuth-díjas szobrászművész alkotásának tisztítását, patinázását, a talapzat rendbetételét a Bozóki Testvérek Kft. szakemberei végezték el. A felújítás az adósságkonszolidációból adódó megtakarításból valósult meg.

A bronzból készült szobor állaga az idők folyamán rendkívül leromlott, így szükségessé vált a műalkotás letisztítása, patinázása. A képviselő-testület a lakossági és a képviselői megkeresésre tekintettel döntött a Somogyi József Kossuth-díjas szobrászművész alkotásának rekonstrukciójáról. A szobor bontása, műhelybe szállítása, tisztítása, antikolása, viaszolása, a posztamens tisztítása, a betűk újra festése, az alkotás visszahelyezése 388.620 forintba került.
A Dózsa Györgyöt ábrázoló szobrot, alkotója Somogyi József 1958-ban készítette el, a műalkotás 1972-ig Cegléden állt. A szobor ebben az esztendőben került Félegyházára, amit Dózsa ünnepségsorozat keretében lepleztek le.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 26. 11:55, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2022. Május 25. 15:54, szerda | Helyi

Újabb Mezgés siker

Idén tizenhetedik alkalommal hirdette meg a Kiskun Múzeum és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár a helyismereti vetélkedőt, melynek témája ezúttal a Vallási élet Kiskunfélegyházán volt.

2022. Május 25. 09:04, szerda | Helyi

Éjszakai utazás az Adriára – közvetlen vonattal Budapest és Split között

Ezen a nyáron is elindul a tengerpartra, Splitbe a MÁV-START közvetlen éjszakai járata, az Adria InterCity.

2022. Május 24. 15:27, kedd | Helyi

Színvonalas, vidám hangversenyre invitál az Ótemplom plébániája

Június 6-án (Pünkösdhétfőn) 17 órakor hangverseny lesz a plébánia kerti színpadán.