Városlista
2020. augusztus 4, kedd - Domonkos

Hírek

2020. Január 15. 08:34, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Visszahív egy terméket az Ikea

Visszahív egy terméket az Ikea

A lakberendezési vállalat szerda reggeli közleményében azt írta, hogy aki a „Made in India” jelölésű Troligtvis utazópohárból vásárolt, vigye vissza bármelyik Ikea áruházba, ahol visszakapja a termék teljes vételárát.

Az Ikea lakberendezési vállalat arra kéri minden vásárlóját, aki „Made in India” jelölésű Troligtvis utazópoharat vásárolt, hogy ne használja a poharat, mert az előírt határértéknél nagyobb mennyiségben bocsáthat ki bizonyos vegyi anyagokat.

A lakberendezési vállalat szerda reggeli közleményében azt írta, hogy aki ebből az utazópohárból vásárolt, vigye vissza bármelyik Ikea áruházba, ahol visszakapja a termék teljes vételárát.

A közlemény szerint nemrégiben olyan teszteredményeket kapott a vállalat, amelyek szerint a Troligtvis utazópohár DBP (dibutil-ftalát) kibocsátási szintje meghaladhatja az előírt határértékeket. Az Ikea már évekkel korábban úgy döntött, hogy betiltja bármilyen ftalát használatát az élelmiszerekkel érintkező termékeiben, ezért most is úgy döntött, hogy beszünteti a pohár forgalmazását. A vizsgálat megállapította, hogy azok az utazópoharak érintettek, amelyeken „Made in India” felirat szerepel.

A Troligtvis utazópoharak 2019 októbere óta vannak forgalomban. A vállalat arra kér mindenkit, akinek „Made in India” jelzésű utazópohara van, hogy a poharat haladéktalanul hozza vissza bármelyik Ikea áruházba, ahol visszakapja a termék teljes vételárát.

A visszavételhez nem szükséges a vásárlást igazoló blokk vagy nyugta bemutatása.

A címlapfotó illusztráció (portfolio.hu).

Címkék: ikea, Troligtvis

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 04. 16:35, kedd | Helyi

Baleset miatt lezárták az M5-ös autópályát

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt Petőfiszállás térségében.

2020. Augusztus 04. 15:33, kedd | Helyi

Narancs riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat Bács-Kiskun megyére

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Bács-Kiskun megye területére.

2020. Augusztus 04. 14:19, kedd | Helyi

Szerdán ismét szúnyogirtás lesz a városunkban

2020. augusztus 5-én, szerdán napnyugta után szúnyogirtás lesz a városban.

2020. Augusztus 04. 12:28, kedd | Helyi

Emlékkiállítás nyílik Dulity Tibor műveiből

Államalapításunk ünnepe alkalmából 2020. augusztus 19-én (szerdán) 17 órakor „Hűség” címmel Dulity Tibor festőművész (1935 – 2005) alkotásaiból nyílik emlékkiállítás.