Városlista
2021. december 6, hétfő - Miklós

Hírek

2014. Április 05. 14:44, szombat | Bulvár
Forrás: - szerk. -

Visszafordíthatatlan a globális felmelegedés!

Visszafordíthatatlan a globális felmelegedés!

Tanulmányukban egyértelműen az emberi tevékenység számlájára írják a megnövekvő szén-dioxid-kibocsátást és az ennek következtében immár megállíthatatlanul emelkedő hőmérsékletet.

Amerikai és brit kutatók közös tanulmányaikban egyöntetűen úgy nyilatkoznak, hogy a globális felmelegedés már megállíthatatlan és az ellene tett lépések teljesen hatástalanok. Egyöntetűen azt vallják, hogy átléptük azt a pontot, amely után már semmilyen eszközzel sem lehet visszafordítani a globális felmelegedést. A borús hangvételű kutatásban még azt a kijelentést is megkockáztatják, hogy a szén-dioxid kibocsátás azonnali és teljes leállítása (ami persze teljességgel lehetetlen) sem lenne képes mérsékelni a folyamatot, így a véleményük szerint teljesen feleslegesek a kibocsátás csökkentésére irányuló lépések.
Tanulmányukban egyértelműen az emberi tevékenység számlájára írják a megnövekvő szén-dioxid-kibocsátást és az ennek következtében immár megállíthatatlanul emelkedő hőmérsékletet. Az évszázad végére 2,6 – 4,8 Celsius fokos átlaghőmérséklet-emelkedést prognosztizálnak.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 06. 14:06, hétfő | Bulvár

Koronavírussal fertőződtek meg egy állatkert vízilovai

Koronavírusos az antwerpeni állatkert két vízilova. Az állatok jól vannak, csak az orruk folyik, jelenleg karanténban vannak - írja a BBC hírportálja.

2021. December 05. 07:00, vasárnap | Bulvár

Könyv jelent meg a sakkszövetség száz évéről

Bemutatták A magyar sakk arcképcsarnoka, Százéves a Magyar Sakkszövetség című könyvet, amely az 1921-ben alapított Magyar Sakkszövetség fennállásának 100. évfordulója alkalmából készült.

2021. December 03. 12:08, péntek | Bulvár

Másodfokon is pert nyert Meghan hercegnő

Másodfokon is megnyerte csütörtökön Meghan sussexi hercegnő a Mail on Sunday elleni sajtóperét.

2021. December 02. 18:02, csütörtök | Bulvár

Bejelentették a VOLT Fesztivál első sztárfellépőit

A Muse, a Killers, a Sum41, a Bring Me the Horizon és Yungblud is fellép a jövő évi Telekom VOLT Fesztiválon, amelyet 2022. június 21. és 25. között rendeznek meg Sopronban.