Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Június 14. 08:28, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Virágba borult a főtér

Virágba borult a főtér

Káprázatos virágözön fogadta június 13-án mindazokat, akik ellátogattak a városközpontba.

A Petőfi téren és a Hattyúházi sétányon felállított pavilonokban mindenki talált kedvére való virágot, zöldnövényt, mellyel megszépítheti otthonát, vagy épp meglephetett vele valakit.

Igaz, a kialakult járványhelyzet miatt kicsit szokatlan időpontban sikerült megrendezni a Móra Ferenc Művelődési Központ szokásos virágvásárát - mellyel általában tavasszal és ősszel adnak lehetőséget arra, hogy virágosabbá tegyék a városlakók otthonaikat – ennek ellenére rengetegen megfordultak a virágárus pavilonok között.

A kínálatot a virágzó növények mellett kaktusz- és pozsgás-félék, cserjék, balkonnövények színesítették, de ezek mellett megtalálhatóak voltak a helyi és kistérségi kézművesek alkotásai is. A Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművészek Egyesülete szabadtéri alkotóműhelye szintén nagy sikernek örvendett, csakúgy, mint a Petőfi Sándor Városi Könyvtár pavilonja, ahol az állományból kivont könyvek közül és a Kiskun Múzeum kiadványaiból lehetett válogatni.

Akinek pedig segítségre volt szüksége ahhoz, hogy milyen virággal lepje meg magát, szeretteit elbeszélgethetett Nagy Ágnes városi főkertésszel, aki szívesen bevezetett bárkit a virágkertészkedés színes és érdekes világába.

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.