Városlista
2021. október 16, szombat - Gál

Hírek

2013. Március 07. 12:53, csütörtök | Helyi sport
Forrás: - szerk. -

Villámkezű pohárpakolók Kiskunfélegyházán

Villámkezű pohárpakolók Kiskunfélegyházán

Százhatvanöt versenyző indult különböző versenyszámokban – egyéni, páros, csapatverseny, gyermek/szülő páros - március 2-án az Sport Poha-Rack országos bajnokságán, Kiskunfélegyházán.

Százhatvanöt versenyző indult különböző versenyszámokban – egyéni, páros, csapatverseny, gyermek/szülő páros - március 2-án az Sport Poha-Rack országos bajnokságán, Kiskunfélegyházán. A magyar bajnokság egyben válogató verseny is volt az áprilisi Orlandóban (USA/Florida) megrendezésre kerülő világbajnokságra. A megmérettetésre Szegedről, Budapestről, Szentendréről, Svájcból, és Bács-Kiskun megye településeiről érkeztek a versenyzők.
Országos nyílt bajnokságán a 6-60 korosztályból, összesen 165 versenyző vett részt. A megmérettetésen a Forest Gump Sport Egyesület tizenhét fogyatékkal versenyzővel képviseltette magát Az egyéni, páros és csapatversenyek győztesei Magyar Bajnokok lettek.

Félegyháza egyrészt azért nyerte meg a rendezési jogot, mert sokan űzik itt ezt a sportot, másrészt az ország közepén lévő város jól megközelíthető. A tervek szerint itt rendezik majd meg a jövőben az országos bajnokságokat. A sportot két esztendeje űzik Magyarországon, ami amellett, hogy az oktatásban, az mindennapos testnevelésben is hasznos, egyéni sportág is. Jól fejleszti a szem-kéz koordinációt, a finom mozgást, érzékelést és a gondolkodást. Európában a legtöbb verseny Németországban zajlik, ezért szeretnék a Közép-Kelet Európai zónát levédeni – mondta el Kovács Gábor, a Sport Poha-Rak program szervezője, oktatója.

A Speedstacks egy készségfejlesztő játékból kialakult sport, melynek magyar neve Sport Poha-Rak. A játék célja, hogy speciális műanyag poharakból kell különböző gúlákat (piramisokat) meghatározott rendszerben felépíteni és lebontani minél gyorsabban. A nemzetközi szervezethez 2011. januárjában csatlakozott Magyarország, és először vehettek részt nemzetközi Stack Up! Day-en. A Speed Stacks Világnap –Stack Up! a Nemzetközi Sport Poha-Rak Szövetség (WSSA- World Sports Stacking Association) évenként megrendezett eseménye. Tavaly félegyházi két intézmény nevezett az eseményre: A Bercsényi Óvoda 85 fővel, és a Jump Up kötélugró csoport 80 fővel. Így 165 fővel szerepelt városunk a 2915 fős magyar „csapatban”. A világrekord pedig 412.259 volt. Idén a 450 ezres létszám elérése volt a cél, melyet sikerült megdönteni, hisz a világ 30 országból több mint 470.000 fős nevezett, Magyarországon 8786 fő pakolta a poharakat a Speed Stacks Világnapon.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 12. 18:09, kedd | Helyi sport

Szépen teljesített a Koppány csapat

2021. szeptember 25-én a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sportegyesület hat tagja utazott Gyulára egy meglehetősen mozgalmas íjász hétvégére.

2021. Október 11. 09:25, hétfő | Helyi sport

Szép eredmények születtek a birkózásban a hétvégén

Gyöngyösön rendezték a diák korosztály Kelet-magyarországi területi selejtezőjét, ahonnan a Kötöttfogású Diákolimpia Országos Döntőre juthattak be a legjobbak.

2021. Október 04. 09:38, hétfő | Helyi sport

Magyar aranyérem a ifjúsági triatlon Eb-n

A magyar csapat nyerte meg vasárnap a vegyes váltók küzdelmét a törökországi Alanyában rendezett ifjúsági triatlon Európa-bajnokságon.

2021. Október 01. 16:49, péntek | Helyi sport

Félegyházi triatlonosok az Ifjúsági Európa Bajnokságon Törökországban

Jó hírek érkeztek Törökországból! A magyar válogatottban szereplő Papp Laura és Trungel-Nagy Kolos egyaránt bejutott a szombati „A” döntőbe.