Városlista
2024. április 13, szombat - Ida

Hírek

2013. Március 07. 12:53, csütörtök | Helyi sport
Forrás: - szerk. -

Villámkezű pohárpakolók Kiskunfélegyházán

Villámkezű pohárpakolók Kiskunfélegyházán

Százhatvanöt versenyző indult különböző versenyszámokban – egyéni, páros, csapatverseny, gyermek/szülő páros - március 2-án az Sport Poha-Rack országos bajnokságán, Kiskunfélegyházán.

Százhatvanöt versenyző indult különböző versenyszámokban – egyéni, páros, csapatverseny, gyermek/szülő páros - március 2-án az Sport Poha-Rack országos bajnokságán, Kiskunfélegyházán. A magyar bajnokság egyben válogató verseny is volt az áprilisi Orlandóban (USA/Florida) megrendezésre kerülő világbajnokságra. A megmérettetésre Szegedről, Budapestről, Szentendréről, Svájcból, és Bács-Kiskun megye településeiről érkeztek a versenyzők.
Országos nyílt bajnokságán a 6-60 korosztályból, összesen 165 versenyző vett részt. A megmérettetésen a Forest Gump Sport Egyesület tizenhét fogyatékkal versenyzővel képviseltette magát Az egyéni, páros és csapatversenyek győztesei Magyar Bajnokok lettek.

Félegyháza egyrészt azért nyerte meg a rendezési jogot, mert sokan űzik itt ezt a sportot, másrészt az ország közepén lévő város jól megközelíthető. A tervek szerint itt rendezik majd meg a jövőben az országos bajnokságokat. A sportot két esztendeje űzik Magyarországon, ami amellett, hogy az oktatásban, az mindennapos testnevelésben is hasznos, egyéni sportág is. Jól fejleszti a szem-kéz koordinációt, a finom mozgást, érzékelést és a gondolkodást. Európában a legtöbb verseny Németországban zajlik, ezért szeretnék a Közép-Kelet Európai zónát levédeni – mondta el Kovács Gábor, a Sport Poha-Rak program szervezője, oktatója.

A Speedstacks egy készségfejlesztő játékból kialakult sport, melynek magyar neve Sport Poha-Rak. A játék célja, hogy speciális műanyag poharakból kell különböző gúlákat (piramisokat) meghatározott rendszerben felépíteni és lebontani minél gyorsabban. A nemzetközi szervezethez 2011. januárjában csatlakozott Magyarország, és először vehettek részt nemzetközi Stack Up! Day-en. A Speed Stacks Világnap –Stack Up! a Nemzetközi Sport Poha-Rak Szövetség (WSSA- World Sports Stacking Association) évenként megrendezett eseménye. Tavaly félegyházi két intézmény nevezett az eseményre: A Bercsényi Óvoda 85 fővel, és a Jump Up kötélugró csoport 80 fővel. Így 165 fővel szerepelt városunk a 2915 fős magyar „csapatban”. A világrekord pedig 412.259 volt. Idén a 450 ezres létszám elérése volt a cél, melyet sikerült megdönteni, hisz a világ 30 országból több mint 470.000 fős nevezett, Magyarországon 8786 fő pakolta a poharakat a Speed Stacks Világnapon.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 16:16, kedd | Helyi sport

Áprilisi éremeső a Koppányoknál

2024. április 06-án a Kiskunfélegyházi Reptéren versenyeztek a Koppányok. A versenyt mely a 2024-es Sólyompróba sorozat 2. állomása volt, a KHTK Fénypárduc Íjász Szakosztálya szervezte.

2024. Április 09. 12:27, kedd | Helyi sport

Czakó Zoltán kijutott a Európa-Bajnokságra

Már biztosan megszerezte a válogatott mezt Czakó Zoltán, a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzője.

2024. Április 04. 16:29, csütörtök | Helyi sport

Húsvéti verseny beszámolók a Koppányok tollából

2024. március 29-én Nagypénteken, Domaszéken jártunk a Farkas a Piroskát elnevezésű örömíjászversenyen.

2024. Március 26. 11:01, kedd | Helyi sport

Tavaszi versenyek a Koppányoknál

2024. március 17-én a Magyar Íjász Szövetség 3D Szakága 2024. évi 3D Teremíjász Országos Bajnokságon vettek részt a Koppányok 4 fővel.