Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. November 29. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: - Adrienn -

Villámgyors egészségtippek

Villámgyors egészségtippek

Az egészség nem idő és energia függvénye, hanem inkább a tudatosságé és az odafigyelésé.

Rágcsáljunk pisztáciát
Vizsgálatok szerint, ha minden nap megeszünk egy maréknyi pisztáciát, növényi szterin tartalmának köszönhetően csökkenthetjük a koleszterinszintünket, és ezzel együtt a szívbetegségek kialakulásának kockázat is csökken.

Csókolózzunk
A csókkal nem csak párunk iránti szeretetünket fejezhetjük ki, de fogaink egészségét is megőrizhetjük. A csókolózás ugyanis beindítja a szájban a nyáltermelést, ami letisztítja a fogakról azokat a baktériumokat, amelyek fogszuvasodást okozhatnak.

Fel a fejjel
Figyeljünk arra, hogy helyes testtartással éljük mindennapjainkat, akár ülő, akár álló vagy fizikai munkát végzünk. Ne toljuk előre fejünket, hanem tartsuk egyenesen: képzeljük azt, hogy a fejünk tetejéhez egy kábel van rögzítve, amivel a plafon felé húzzák azt, illetve figyeljük, hogy a füleink egy vonalban legyenek a vállainkkal. Ezzel a testtartással megelőzhetjük a fejfájást, ugyanis így nem nyomjuk össze az idegeket és izmokat a nyak és a koponya találkozásánál.

Együnk tojást
Nem túl ismert, de a tojás remek forrása a szembarát karotioidoknak – jobb, mint például a sárgarépa. A lutein és a zeaxantin nevű karotinoidok hozzájárulnak az éles látás megőrzéséhez, valamint segítenek megakadályozni a makula degenerációját. És bár a tojás nem tartalmaz belőlük annyit, mint a sötétzöld leveles zöldségek, a szervezet jobban képes hasznosítani a tojásból felszívódó antioxidánsokat.

Együnk avokádót
Az avokádó igazi jolly joker gyümölcs – igen, gyümölcs és nem zöldség -, amely egyszerre tartalmaz antioxidánsokat, egészséges, telítetlen zsírsavakat, valamint vitaminokat és ásványi anyagokat is. Ráadásul az avokádóban lévő zsírsavak hatékonyan segítik a rákellenes karotinoidok felszívódását a zöldségekből.

Ellenőrizzük, jól hűt-e a hűtőnk
Figyeljünk oda a hűtőszekrényünk hőmérsékletének beállítására: érdemes alacsonyabbra (hidegebbre) állítani a készülék hőfokszabályzóját, mint 4 fok. E fölött ugyanis könnyen elkezdenek szaporodni azok a baktériumok az élelmiszereken, amelyek akár ételmérgezést, gyomor- vagy bélfertőzést okozhatnak.

Címkék: ötlet, egészség, tanács, tipp

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.