Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2022. Március 25. 11:39, péntek | Helyi
Forrás: Bense Zoltán

Vigyázzuk együtt és őrizzük!

Vigyázzuk együtt és őrizzük!

A Batthyány Lajos Általános Iskola a Víz világnapjára, a tiszta ivóvíz jelentőségére, annak megőrzésére 2022. március 24-én projektnap keretében emlékezett.

Klímaváltozás, növekvő népesség, elavult infrastruktúra, tudáshiány és pazarló hozzáállás.Sokszor hallunk ehhez hasonlókat. A nap feladata és a projekt célja, hogy a minőségi víz- és víziközmű szolgáltatás, a csapadékvíz-gazdálkodás megvalósítása és fenntartása érdekében különböző tevékenységeken keresztül felhívja a tanulók figyelmét arra, hogy mit tehetnek egyénileg is azért, hogy az egészséges ivóvíz a következő generációk számára is természetes és elérhető legyen.

A „Bácsvíz őrzői” tanulmányi versenyt a BÁCSVÍZ Zrt, valamint a Magyar Víziközmű Szövetség és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közösen hirdette meg.

Fontos, hogy a projekt, azaz terv lehetőséget biztosítson, felhívja a figyelmet a gépészeti-technikai megoldásokra, a víztakarékos magatartásra, a klímaváltozás és a vízgazdálkodás kapcsolatára.

A tanulmányi verseny témakörei közt szerepelt és a tesztek, kvízek, feladatok a következő témák elsajátítására irányultak; mint a csatornahasználati kultúra, fenntartható vízgazdálkodás, háztartási praktikák, gépészeti-technikai megoldások, víztakarékos magatartás.

A Batthyányban a tanulmányi versenyen a 2. osztálytól a nyolcadikosokig vettek részt a gyerekek. Egy-egy tanóra keretében, annak első felében a víz védelméről, a vízpazarlásról és a vízfogyasztásról tartottak ismertetőt a Bácsvíz által megbízott munkatársak annak érdekében, hogy felhívják a diákok figyelmét a víz fontosságára és védelmére.

Ehhez kapcsolódóan a diákok az óra második felében részt vettek a„Bácsvíz őrzői”tanulmányi versenyen.

Ha nem akarjuk, hogy elérkezzen az a bizonyos nulladik nap, amikor nem folyik ivóvíz a csapból, akkor már most azonnal lépéseket kell tennünk ennek az érdekében. Mert ha nem teszünk, akkor a század során az emberiség egyre jelentősebb hányada fog vízhiányos városokban élni.

Forrás: bacsviz.hu, masfelfok.hu
Fotó: Batthyanysuli.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)