Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Július 04. 16:29, csütörtök | Helyi
Forrás: Szekeres István

Vidéki Nikolett a legszebb Magyar birkózólány!

Vidéki Nikolett a legszebb Magyar birkózólány!

Vidéki Nikolettet, a Kiskunfélegyházi Vasas háromszoros országos bajnokát választották a sportág legszebbjének

Vidéki Nikolettet, a Kiskunfélegyházi Vasas háromszoros országos bajnokát választották a sportág legszebbjének. Lezárult ugyanis a Magyar Birkózás Facebook-csoport nagyszerű szavazós játéka, amely azt volt hivatott eldönteni: ki a sportág legszebb lánya 2013-ban. Az oldalnak több mint félmillió látogatója volt. A győztes, Vidéki Nikolett a verseny során 6239 lájkot kapott.

Nikolett, a Kiskunfélegyházi Vasas TK versenyzőjeként három országos bajnoki címet szerzett, de szőnyegre léphetett kadet világ- és Európa-bajnokságon is.
Janku Ferenc veszprémi szakember, a megyei szövetség elnöke, akinek a nevéhez kötődik a kezdeményezés és a lebonyolítás, így összegez: „A verseny életre hívásakor még mi sem gondoltuk, hogy több mint félmillióan (!) követik nyomon a szépségkirálynői korona útját, de azt sem, hogy közel húszezren szavaznak majd lájkok formájában.”

Lájkok a verseny során:
Vidéki Nikolett – 6239
Pécsi Alexandra – 5522
Rivasz Andrea – 1914
A többi lány összesen: 3702.

A számok ismeretében elmondhatjuk: a verseny elérte a célját, világossá tette, hogy a birkózólányok nőiességét és szépségét nem kezdi ki a sportág. Mi több, a testsúly folyamatos kontrollja miatt olyan arányos alkatot hoz létre, mint Nikolett esetében (167 cm/44 kg).

Miss Birkózás „civilben” a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium 11. évfolyamos tanulója, hat éve birkózik, és 11 éve atletizál is, ugyancsak országos szinten. A rendőrtiszti főiskolán szeretne továbbtanulni, de még azon is gondolkodik, hogy hivatásos katona legyen.
Janku Ferenc tárgyalásokat folytat a versenyt támogató MBSZ-szel a díjátadás (koronázás) helyéről és idejéről, illetve arról, hogy a királynő és két udvarhölgye a budapesti világbajnokság és a női birkózás reklámarca is lehet.

Szekeres István
Forrás: birkozoszov.hu
Fotók: facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit