Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Március 18. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: automotor.hu

Vicces vagy tragikus? Ford Fiesta koppintás Kínából

Vicces vagy tragikus? Ford Fiesta koppintás Kínából

A kis sebességű villanymotoros járműveket gyártó Dezhou Luxing Vehicle Company kínálatában található meg a Ford Fiestára kísértetiesen hasonlító jármű.

A műfajhoz képest igenis megerőltették magukat a Dezhou Luxing Vehicle Company mérnökei, hiszen amíg a BMW-től csak a hűtőrácsot lopják el, a Ford Fiesta másolatnál következetesen átvették a karosszéria vonalvezetését. Az már részlet, hogy a mindössze 3,2 méter hosszú, 1,45 méter széles és 1,55 méter magas karosszéria arányai már nagyon nem stimmelnek.

Ránézésre az eredetivel teljesen megegyező első-hátsó lámpákat használnak, a kerekek azonban reménytelenül aprók, ezt minden bizonnyal az öt kerékcsavarral kompenzálják. A kormánykerék formája is megegyezik az eredetivel, de természetesen jelen esetben nincs légzsák a fedélzeten, a biztonsági extrának azt említik, hogy elöl tárcsafékeket használnak.

Mondjuk az is fölöslegesnek tűnik, hiszen a kerekeket egy 5,4 LE teljesítményű villanymotor hajtja, ami 45 km/h-s csúcssebességet tesz lehetővé. A 6 darab 12V-os ólomakkumulátorból álló telep úgy 100-120 km hatótávolságot tesz lehetővé egy feltöltéssel.

Címkék: Dezhou, Fiesta, Ford

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.