Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi
Forrás: Az iskola honlapja

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

Mint minden évben, idén is megrendezték a MEZGÉS Napot, amit agrárszakképző intézményhez méltóan mindig a Föld napjához igazítja az iskola, ezzel is jelezve elkötelezettségét a környezet védelme, a fenntarthatóság iránt.

A napot szokáshoz híven – csatlakozva a az idei TeSzedd! akcióhoz is – szemétszedéssel kezdték. A város különböző pontjain lehetett látni mezgéseket, láthatósági mellényekben, zsákokkal a kezükben, szorgosan szedve a várost csúfító, szanaszét dobált hulladékot.

A MEZGÉS Nap további része sajnos rendhagyóan alakult: a kedvezőtlen időjárás miatt idén nem tudtak kimenni a Tangazdaságba és így sajnos a már megszokott szabadtéri programjainkról, köztük a közös főzésről is le kellett mondaniuk.

Az iskolában viszont számos érdekes tevékenységet végeztek, ami részben kárpótolt mindenkit az elmaradt programokért.

Az eseményen készült képek teljes tárháza megtekinthető az iskola honlapján.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)