Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Július 02. 15:12, csütörtök | Helyi
Forrás: Szabad Föld

Veszélyesek az olasz importborok?

Veszélyesek az olasz importborok?

Nemrég olasz sajtóforrásokból a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa arról értesült, hogy az olasz Cantine Brusa borászat készleteit, az olasz hatóságok zárolták.

Nemrég olasz sajtóforrásokból a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa arról értesült, hogy az olasz Cantine Brusa borászat - az egyik legnagyobb olasz borászat, amely több hazai borimportőr beszállítója is - készleteit, az olasz hatóságok zárolták és jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak ellene. A vizsgálatok jelenleg is folynak.

A hazai polcokra kerülő termékek minőségvédelme a HNT és tagjai számára rendkívül fontos, ezért szervezetünk azonnal jelezte az olasz importborokkal kapcsolatos aggályait a Földművelésügyi Minisztérium és a NÉBIH felé. A HNT felkérte az illetékes hatóságokat, hogy a betárolt, vagy már forgalomba került tételek esetében egyaránt kiemelten ellenőrizzék az olasz eredetű borokat, és az azt tartalmazó tételeket, a magyar fogyasztók, a borászok és a kereskedők érdekében. Az ügyről beszerzendő további információk és a várható további intézkedések megismerése érdekében a HNT felvette a kapcsolatot az olasz társszervezetekkel.

A HNT egyúttal felhívja tagjai figyelmét, hogy amennyiben olasz eredetű, különösen az érintett cégtől származó termékekkel rendelkeznek, úgy saját érdekeik védelmében, ezeket a készleteket zárolják, a már kiszállítottakat vonják vissza a polcokról és vegyék fel a magyar hatóságokkal a kapcsolatot, hogy az esetleges, nem önhibájukból fakadó, törvénysértéseket elkerülhessék! A HNT célja, hogy a hazai kereskedelemben csak és kizárólag megfelelően ellenőrzött minőségű termékek kerülhessenek a polcokra. Ezért is ösztönözzük évek óta a kereskedőket, hogy a magyar termelők borait részesítsék előnyben beszerzéseiknél, hiszen azok a NÉBIH szigorú ellenőrzési eljárásainak messzemenően megfelelnek. Köszönhetően az FM által egy éve szakmaközi szervezettként elismert HNT megszerzett jogosultságainak, a tavalyi évben bevezette az ellenőrzési díjat. Ezt követően az FM kiterjesztette az intézkedést, így az ilyen gyenge minőségű termékek behozatala korlátozott. A HNT ezen díjnak köszönhetően rendelkezik továbbá azokkal a forrásokkal, amelyekkel pénzügyileg is támogatni tudja, hogy a NÉBIH hatékonyan folytassa le az ellenőrzéseket a mostani esetben is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.