Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. November 10. 07:30, hétfő | Belföld
Forrás: Meteorológiai Szolgálat

Veszélyes ködre figyelmeztetnek

Veszélyes ködre figyelmeztetnek

Az országban hét megye kivételével elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben, de amúgy hétfőn várható némi napsütés is, és akár 20 fok is lehet.

Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyére elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre a tartós, sűrű köd miatt.

Mint írják az éjszaka képződött köd legnagyobb része késő délelőttig feloszlik, de főként az Északi-középhegység térségében maradhatnak tovább is ködös területek. Kedden a középső országrészre ugyancsak ködfigyelmeztetést adtak ki.

Hétfőn egyébként a köd lassanként feloszlik, az alacsonyszintű felhőzet is fokozatosan csökken, szakadozik, és hosszabb-rövidebb időre szinte mindenütt kisüt a nap. Tartósabban az Északi-középhegység térségében és az Alpokalján maradhat felhős az ég, de csapadék ott sem várható. A déli, délkeleti szél északnyugaton időnként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15, 20 fok között várható. Késő estére 9, 14 fok közé hűl le a levegő.

Kedden a hajnali köd és párásság feloszlását követően változóan felhős lesz az ég, délután lehet több a felhő. Csapadék nem lesz. A délkeleti szél olykor megélénkül, a Kisalföldön néhol meg is erősödhet. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke általában 4, 9 fok között alakul, de a kissé szeles nyugati megyékben 10, 12 fok lesz a jellemző. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15, 20 fok között alakul.

Szerdán a felhős időszakok mellett rövid időre a nap is kisüthet, csapadék nem valószínű. A délkeleti szél olykor megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 4, 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13, 18 fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő