Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2019. Június 19. 17:30, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Vendégségbe érkeztek városunkba a Cukorbetegek Budapesti Egyesületének tagjai

Vendégségbe érkeztek városunkba a Cukorbetegek Budapesti Egyesületének tagjai

A Cukorbetegek Budapesti Egyesületének tagjai június 17-én érkeztek városunkba és egy hétig fogják élvezni a kiskunfélegyházi Diabétesz Egyesület vendégszeretetét.

- A programok szervezésekor nem a betegségre fókuszáltunk, sőt a prevenciós előadásokat is mellőztük, helyette inkább olyan élményekkel szerettük volna szolgálni vendégeinknek, melyek mindkét szervezet számára a hosszú távú kapcsolat, vagy mondjuk inkább úgy a barátság alapjait teremtik meg – nyilatkozta lapunknak Némedi-Varga Beatrix a kiskunfélegyházi Diabétesz Egyesület vezetőségi tagja.

A fővárosi vendégek a KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolájának kollégiumában szálltak meg. Kedden a Félegyházi Termál Parkfürdőben töltötték el a napot, az esti órákban pedig a Szakmaközi Művelődési Házba várta őket a kiskunfélegyházi egyesület frissen sült grill vacsorával.

- Salma Ferenc a kiskunfélegyházi Diabétesz Egyesület elnöke saját kezűleg készítette el a grillkolbászokat és húsokat a vacsorához. Természetesen csak olyan ételekkel és italokkal kínáljuk vendégeinket, amelyek diétájukba beilleszthetőek. A grillezett húsételekhez friss, ropogós zöldséget szolgálunk fel, szomjoltóként pedig ásványvizet és 100%-os almalevet kínálunk. A jó hangulatról a Félegyházi Népdalkör gondoskodik, de ízelítőt kapnak vendégeink Kató néni humorából is – mondta el Némedi-Varga Beatrix a vacsorát megelőző pillanatokban.

A további programokról elöljáróban megtudhattuk, hogy szerdán Ópusztaszeren a Festy körképet tekintik meg, csütörtökön pedig Samu Csilla fogja megmutatni a vendégeknek Kiskunfélegyháza építészeti és kulturális értékeit anno és most. Megtekintik a Petőfi-házat, a Móra-házat, a Városháza dísztermébe is ellátogatnak majd, templomainkban pedig vallási értékeinket is megcsodálhatják.

- A közös programok befejezésével látni fogjuk, hogy miben kell fejlődnünk még, és mi az, amin nem szabad változtatunk, mert pontosan úgy volt jó, ahogy azt elterveztük – mondta végszóként Beatrix.

(Fotók: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.