Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Január 09. 16:00, szombat | Helyi
Forrás: hirado.hu

Végre kiderül, mennyi étel végzi a kukákban

Végre kiderül, mennyi étel végzi a kukákban

Magyarországon részletes kutatás készül arról, hogy mennyi fogyasztható élelmiszer kerül a szemetesekbe - írja a Magyar Nemzet szombati számában.

Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke a lapnak elmondta: egy korábbi európai kutatás szerint itthon körülbelül 1,8 millió tonna élelmiszert pazarolunk el egy évben. Hozzátette: tavaly ősszel létrejött egy munkacsoport az Agrárgazdasági Kutatóintézetben azzal a céllal, hogy egyrészt felmérje az itthoni helyzetet, másrészt kidolgozza azokat a javaslatokat, amelyek alapján hatékonyan lehet csökkenteni az élelmiszer-pazarlást.

Cseh Balázs hangsúlyozta: a pocsékolás egyik forrása, hogy a vásárlók sokszor nem tudják, mi a különbség a terméken feltüntetett minőségmegőrzési, illetve a fogyaszthatósági dátumot között. Míg az utóbbi azt az időpontot jelöli, amely után a termék fogyasztása akár egészségi kockázattal is járhat, az előbbi pedig csak arra vonatkozik, ami után a gyártó már nem vállalja az eredeti minőséget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Köszöntjük az Édesanyákat és Nagymamákat

Nagyon sok boldogságot kívánunk minden Édesanyának és Nagymamának az alábbi verssel:

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.