Városlista
2021. szeptember 24, péntek - Gellért

Hírek

2021. Július 11. 12:18, vasárnap | PR

Végre jöhetnek az új filmek!

Végre jöhetnek az új filmek!

Ha te is sorozatimádó vagy és alig várod a kedvenc filmed következő részét, fellélegezhetsz. Úgy néz ki, hogy végre normalizálódik a szinkronizálás helyzete Magyarországon.

Erről beszélgettünk a Hungarianvoices színészeivel.

A COVID19 megszámlálhatatlan módon volt hatással az életünkre. Ennek egyik része az volt, hogy a zárásokkal és korlátozásokkal a szinkronstúdiók is kényszerpihenőre vonultak egy rövid időre. A Hungarianvoices több, rendkívül népszerű hangot foglalkoztat, például a Vin Disel hangját adó Galambos Pétert, vagy a Grace Klinika Melissa George-át beszéltető Soleczki Jankát. A vírus miatti korlátozások sajnos náluk is éreztették a hatásukat.

Miért állt meg a szinkronizálás?

A szinkronizálás komoly technikai felszereltséget igényel, ezért a hangfelvétel tipikusan jelenléti munka. Mikor a COVID miatti lezárások megkezdődtek, néhány szinkronstúdió villámgyorsan átállt a „házi” hangfelvételekre, ám ezek igen korlátozott lehetőséget jelentettek csak. Egyrészt nem tudta minden szinkronszínész megoldani az otthoni hangfelvételt, másrészt pedig a felvétel minősége is jóval gyengébb a házi körülmények között. A Hungarianvoices szintén átállt a home office munkára, de a korlátozások visszavonásával első dolguk volt a stúdióba visszatérni.

Sorozatok parkolópályán

Magyarország sorozatszolgáltatói is komoly gondba kerültek a COVID miatt és több film esetében kényszerültek az új évad bemutatását halasztani. Az Odaát 12. évadja például már csak feliratosan került adásba, a New Amsterdam a 2x03 után került szögre, míg a Gyilkos elmék a 15x04 után jött le a képernyőről nagy csalódást okozva a hűséges rajongóknak.

Kivártak a forgalmazók

A mozifilmek esetében sem volt jobb a helyzet. A James Bond filmek 25. része Daniel Craig főszereplésével eredetileg tavaly áprilisban került volna a mozikba, de a vírus miatt több, mint másfél évet késik a bemutató. Éppen így késett a Szellemirtók: Az örökség, az Unchanted és a Cinderella bemutatója is, csak hogy néhányat említsünk.

Most végre felpörögnek a szinkronizálások

A harmadik hullám végével azonban felpörögnek a szinkronmunkák és a Hungarianvoices stúdiójában is turbó sebességre kapcsoltak, mert a forgalmazók próbálják behozni a lemaradásokat. Megjött végre a legújabb Godzilla film, vagy a Monsterhunter című fantasy akciófilm. Indulás a mozikba – csak ne felejtsd otthon a védettségi igazolványodat!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 17. 10:35, kedd | PR

Fizessük a szállásunk SZÉP Kártyával

Bár a koronavírus miatt számos szállás zárva tartott, mára már enyhültek a korlátozó intézkedések annyira, hogy bátran foglalhatunk szállást és indulhatunk kirándulni, nyaralni, akár védettségi igazolvány nélkül is.

2021. Augusztus 06. 08:34, péntek | PR

Óriás irodaházat takarítanak

Környezetbarát technológiát vállalva nyerte el Budapest egyik legnagyobb új irodaépületének rendben tartását, a takarítási szolgáltatásokban piacvezetők között számon tartott Jánosik és Társai Kft.

2021. Július 14. 12:05, szerda | PR

Digitalizáció felsőfokon - elindult a Hotel & More Group szállásfoglalás applikációja

Új, saját fejlesztésű szállásfoglalás applikáció bevezetésével nyitotta meg a nyári szezont a Hotel & More Group, annak érdekében, hogy Vendégeik gyorsan és könnyen tudjanak szállást foglalni a cégcsoport szállodáiban.

2021. Július 13. 14:59, kedd | PR

Megújult a Village Media weboldala

213 hiperlokális sajtótermék, 97 tv csatorna, 136 helyi hírekkel foglalkozó weboldal, valamint 52 tematikus magazin – megújult a Village Media weboldala