Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Május 18. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: - szerk. -

Végre élvonalban a magyar!

Végre élvonalban a magyar!

Csak az írek előznek meg…

Igaz erre az eredményre nem igazán lehetünk büszkék, hiszen az ivást és a másnaposságot öleli fel a téma. A felmérésből kiderül, hogy honfitársaink majdnem fele ment már másnaposan dolgozni. Sőt mindezt be is vallotta!

„Szakpolitikai Program az Alkoholprobléma Visszaszorítására 2014-2018” címet kapta az a társadalmi egyeztetés előtt álló beadvány, amely az említett problémával foglalkozik. Joggal gondolhatnánk a felmérés átlapozását követően, hogy itt mindenki alkoholista. Holott ez a felmérés épp a droghasználat problémáját lett volna hivatott felgöngyölíteni, s eközben derült ki, hogy Magyarországon sokkal nagyobb gondot okoz az alkohol, mint a kábítószer. Míg szeszt a válaszadók 94 százaléka fogyasztott már életében, addig illegális droggal „csak” 54 százaléknak volt dolga. A válaszadók 46 százaléka maga is beismerte, hogy nem épp élete meghosszabbítása mellett szól a gyakori pohár emelgetés. A maradék viszont egyáltalán nem aggódik pusztuló agysejtjei és hanyatló mája miatt. Pedig lenne miért vakargatni a kobakunkat, ugyanis az Egészségügyi Világszervezet 2013-as kutatásaiból kiderül, hogy a vén kontinensen az alkoholizmus az egyik leggyakoribb halálok. E téren is élbolyban vagyunk, mert az alkoholizmus miatt kialakuló rákbetegségben a legtöbben nálunk halnak meg.
A megdöbbentő adatok hatására az Országos Addiktológiai Centrum már ki is dolgozta a programot, miként lehetne hatékonyabban visszaszorítani a szeszfogyasztást. A részletekről még nincs információ, de a határozott fellépés felől nincs kétség. Előfordulhat, hogy hamarosan Nemzeti Italboltban szerezhetjük be a szeszes italt…

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA