Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2020. Augusztus 26. 15:33, szerda | Helyi
Forrás: Szerk.

Végéhez közelít az Ipari Park fejlesztésének II. üteme

Végéhez közelít az Ipari Park fejlesztésének II. üteme

Bács-Kiskun megye egyik legnagyobb projektje Kiskunfélegyházán valósul meg az Ipari Park fejlesztésével, 1,4 milliárd forint értékben.

Maga a projekt megvalósítása megkezdődött már 2019-ben és szépen haladnak a munkálatok. Jelenlegi fázisában az infrastrukturális csatlakozási pontok már kialakításra kerültek és már az utolsó simítások zajlanak, úgy mint kerítés építés, illetve kisebb tereprendezési munkálatok. Egyedül a beléptető portaépület elhelyezése várat még magára. A fizikai munka 1-2 héten belül be fog fejeződni és a műszaki átadás-átvételi procedúra megtörténik előreláthatólag szeptember végén. A projekt végéhez közeledve már kijelenthető, hogy korrekt és jó partnert sikerült találnia az Önkormányzatnak a kivitelezéshez az algyői illetőségű Délút Kft. munkatársai személyében.

– A Kiskunfélegyházi Ipari Park II. ütem fejlesztése keretében a jelenlegi ipari park mellett, a Kiskunfélegyházát Kiskunmajsával összekötő közút mentén új, mintegy 30 hektáros ipari park épül. A sikeres közbeszerzési eljárás lefolytatását követően a kivitelezés 2019 novemberében megkezdődött. A földmunkák után megtörtént a lőszermentestés, befejeződtek a kötelező régészeti munkák, majd tavasszal a belső aszfaltozott feltáró út mellett kiépültek a közművek: víz, gáz, elektromos áram és közvilágítás, továbbá a kerítés is megvalósult. A kivitelezés befejezését követően kerül sor az internethálózatot kiépítésére, de lesz portaépület és kamerarendszer is – mondta el Gyuricza Gergő fejlesztési csoportvezető augusztus 26-án, a városházán megrendezett sajtótájékoztatón.

Az ipari parki beruházás jelentős mérföldkő Kiskunfélegyháza gazdasági fejlődésében, hiszen a meglévő ipari parkban, illetve a város területén gyakorlatilag elfogytak az értékesíthető iparterületek. A Kiskunfélegyházi Ipari Park II. ütem további befektetők számára kínál lehetőséget munkahelyteremtő beruházások létesítéséhez. Az eddigi üzemeltetési tapasztalatok alapján egy új, bekerített, akár az egyedi vállalkozói igényeknek is megfelelő közművekkel és megfelelő minőségű útkapcsolattal ellátott ipari parknak minősíthető iparterület képes lesz kiszolgálni a kis- és középvállalkozások telephely igényeit, valamint alkalmas lehet akár nagyvállalatok letelepítésére is.

Az új ipari terület javítani fogja a térségi vállalkozások versenyképességét azzal, hogy egy modern üzleti környezetben kezdhetik meg, vagy bővíthetik gazdasági tevékenységüket. A versenyképesség javulásával járó többlet jövedelem az induló és már működő vállalkozásoknál a térségi beruházási és foglalkoztatási ráta javulását eredményezheti. A beruházásokból következik a vállalkozások, illetve a működő telephelyek számának emelkedése, középtávon pedig a helyi kibocsátás, foglalkoztatás és jövedelem növekedése.
A projekt lezárását követően benépesedhet az ipari park, és Bács-Kiskun megye második legnagyobb TOP-os támogatással megvalósuló beruházása betöltheti a neki szánt funkciót.
Ez nem egy látványos, de annál hasznosabb fejlesztés, ami Félegyháza jövőbeni gazdasági fejlődésének az alapjait teremti meg, ugyanakkor megyei és országos szinten is jelentősnek számító ipari parki beruházás
– mondta el Csányi József polgármester a projektről.

(Nyitófotó: Fantoly Márton, sajtótájékoztató fotói: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.