Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Január 28. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: nlcafe.hu

Vége az édességdömpingnek a kasszáknál?

Vége az édességdömpingnek a kasszáknál?

Végeztetek a bevásárlással, de a pénztárnál a gyerkőc – és esetenként te is – még megkíván valamit az ott elhelyezett bőséges édességkínálatból. Ismerős? Ez az, ami változhat.

Végeztetek a bevásárlással, de a pénztárnál a gyerkőc – és esetenként te is – még megkíván valamit az ott elhelyezett bőséges édességkínálatból. Ismerős? Ez az, ami változhat.

Egy felmérés szerint a vásárlók 65 százaléka úgy gondolja, hogy nagy segítség lenne számára az egészségesebb táplálkozáshoz, ha a boltok pénztárainál nem halmoznák fel a különböző édességeket, csábítva így a vevőket ezek megvásárlására. Még többen, a válaszadók 67 százaléka vélte úgy, hogyha a boltok inkább egészségesebb ételeket helyeznének a pénztárak melletti polcokra, abban is segítenének, hogy a gyerekek szívesebben fogyasszák ezeket a termékeket az édességek helyett.

Ennek fényében a Tesco és a Lidl üzletei is vállalták Nagy-Britanniában, hogy a sós, édes és magas zsírtartalmú ételek helyett zabpelyheket, gyümölcsöket és gyümölcsleveket helyeznek majd el a kiemelt polcokon. Így bár az emberek pénztárcáját talán nem, de az egészségét segítenek védeni. Reméljük, hamarosan itthon is követik a kintiek példáját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.